Slovenija
18 ogledov

Vedra vode po učilnicah

OŠ Bršljin, vedra v učilnici, puščanje strehe Jerca Božič Kranjec
Streha pušča. Obnove OŠ Bršljin, obljubljene za letos, še ni na vidiku. V eni od učilnic v zgornjem nadstropju smo našteli kar 17 veder, v katera lovijo vodo s strehe.

“Kadar dežuje ali se topi sneg, postavljamo vedra, da voda ne teče po vsej učilnici, a kljub temu se zgodi, da so na tleh velike luže,” nam je o tem, kako se na Osnovni šoli (OŠ) Bršljin spopadajo s streho, ki pušča na vseh koncih, povedala ravnateljica Martina Picek.

Gre za učilnice v zgornjem nadstropju, ki so ves čas polno zasedene, saj je šola že devet let tudi v prostorski stiski. “Še vedno imamo salonitno kritino, ki v celoti ni bila še nikoli popravljena, stara pa je 40 let,” je dejala Pickova.

Popravilo odpadlo

Mestno občino so, kot je povedala, na dotrajanost že večkrat opozorili. Popravilo so si obetali ob nameravani namestitvi fotovoltaičnih celic, a investitorjem se je, kot ugotavlja Pickova, to očitno zdelo predrago, zato so fotovoltaiko namestili na druge šole.

“Od izgradnje leta 1971 je bila kritina na OŠ Bršljin v celoti že zamenjana s salonitnimi, drugič pa delno s pločevinastimi ploščami. Preostali del bomo zamenjali v sklopu predvidene obnove celotne šole,” so nam povedali na oddelku za investicije mestne občine.

Od obljubljenega še nič

“Po načrtih mestne občine bi se morali gradnja prizidka in obnova začeti letos. Nič ni videti, da se bo to zgodilo. V proračunu za leto 2013 je za našo šolo sicer namenjenih 500 tisoč evrov, a za prizidek in prenovo bi potrebovali okoli osem milijonov evrov,” je opozorila ravnateljica.

Na občini so dejali, da naj bi prenova v okviru razpoložljivih proračunskih sredstev potekala v obdobju 2012–2015.

Komentarjev 1
  • mia 08:51 22.februar 2012.

    če bi državniki delali v dobro državljanov in ne zase bi najprej poskrbeli za najmlajše, ostarele, invalide, bolne. nedopustno je, da so šolarji v takih prostorih, ki jih po državi ne manjka, sami pa delajo v marmorju ali pa se pritožujejo