Slovenija
90238 ogledov

Zelo verjetno je, da se vam bo kmalu zvišala plača

Novice: Zelo verjetno je, da se vam bo kmalu zvišala plača
Skoraj dve tretjini delodajalcev napoveduje dvig plač v naslednjih mesecih.

V drugi polovici letošnjega leta kar 64 odstotkov slovenskih delodajalcev načrtuje povišanje plač, je zapisano v poročilu raziskave, opravljene s strani ManPowerGroup Slovenija, enega vodilnih kadrovskih podjetij pri nas.

Omenjeno podjetje je opravilo raziskavo o trendih gibanja plač in ugodnostih za zaposlene za obdobje od julija do decembra 2022 in prišlo še do nekaterih zanimivh ugotovitev.

36 odstotkov vprašanih delodajalcev dviga plač ne načrtuje.

Glede dodatnih ugodnosti in finančnih spodbud je 63,33 % slovenskih delodajalcev zatrdilo, da bistvenih sprememb za zaposlene v njihovem podjetju v drugi polovici leta 2022 ne načrtujejo.

Namen napovedanega povišanja plač je predvsem v tem, da slovenska podjetja zadržijo talente v svojih organizacijah, je še zapisano v poročilu. Številne gospodarske panoge se namreč soočajo z velikim odlivom usposobljenih kadrov v tujino.

Novice: Nemčija zvišala minimalno urno postavko. Toliko bo znašala. Slovenija V teh občinah ljudje zaslužijo največ

V Sloveniji smo v letošnjem prvem četrtletju imeli 24.600 prostih delovnih mest, kar je za šest odstotkov več kot četrtletje prej in največ od leta 2008, odkar statistični urad (SURS) izvaja to raziskovanje. Medletno se je število prostih delovnih mest povečalo za 49 odstotkov, kar pomeni 8.100 več prostih delovnih mest, ugotavlja SURS. V začetku letošnjega leta je bilo v Sloveniji 795.845 zasedenih delovnih mest, kar je prav tako najvišja vrednost od leta 2008.

Marca 2022 je bilo glede na navedbo FURS v Sloveniji registriranih 70.474 samostojnih podjetnikov, kar je 0,5 % stopnja rasti glede na februar 2022 in 4,1 % stopnja rasti glede na marec 2021.
 

Komentarjev 14
  • diaz 00:42 18.junij 2022.

    Pozdravljeni, ponudba posojila med resnimi in poštenimi posamezniki v 72 urah. Za vse vaše finančne težave sem vam še naprej pripravljen pomagati. moj kredit je odprt za posameznike in podjetja, ki so sposobni spoštovati pravico do financiranja in pogodbo, ki ...prikaži več jo bomo morali podpisati. kontaktirajte me po e-pošti: pecniksuzana0@gmail.com

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 14:39 16.junij 2022.

    Zviševala bodo verjetno podjetja, ki za svoje zaposlene lepo skrbi že sedaj. Tistim podjetjem, ki pa so jim delavci zadnje sviralo in jih jemljejo kot strošek, to so običajno tisti z najnižjimi dohodki, pa bodo v imenu verčevanj, draginje, inflacije, ...prikaži več gospodarske krize,..., rajši še kaj vzeli kot da bi jim zvišali plače,

  • kapibara1 21:22 15.junij 2022.

    Totega januarja mi je država prenehala DOplačevati do minimalne plače mesečno 16-18 € .. Delam ! v JS plačilna skupina "J"