Slovenija
17605 ogledov

PCR: Trije od štirih so pozitivni!

Koronavirus Hrvaška, testiranje Profimedia
V soboto potrdili 13.911 okužb z novim koronavirusom, največ doslej. Delež pozitivnih na PCR testih je kar 75,5 odstotka, kar se še ni zgodilo. Število hospitalizacij ob tem za zdaj ne narašča.

Na rekordno število okužb so kazali že jutranji podatki o izdanih TAN kodah na dan 22. 1. ki so dokaz, da je virus dobil neverjeten pospešek. Širi se kot požar.

Podatki za zadnje tri sobote v januarju kažejo naslednje številke o izdanih TAN kodah. 8. 1 je bilo izdanih 3.346 TAN koda, preteklo soboto 6055 in v soboto, 22. 1. rekordnih 11.953 TAN kod.

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v Sloveniji trenutno 112.517 aktivnih okužb.

 

Covid-19, UKC Ljubljana Slovenija Zdravje Okužbe s covidom: Tako katastrofalne nedelje v dveh letih še ni bilo

To je več kot na rekorden dan do zdaj, ki je bil 18. januar, ko je bilo izdanih 10.359 TAN kod. Napoved o rekordu okužb se je uresničila, saj je bilo na PCR testih pozitivnih kar 13.911 oseb, oziroma 75,5 odstotka vseh testiranih. Rekordno število potrjenih primerkov okužbe s covid-19 sovpada z napovedjo, da vrha petega vala sploh še nismo doživeli. Virus je dobil močan zalet.

PCR testiranje v Stožicah Slovenija Naval na PCR: Teste morajo pošiljati v tujino

TAN kode Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) izdaja uporabnikom prostovoljne aplikacije za varovanje zdravja #OstaniZdrav. Izda jih po navadi po pozitivnem testu. Podatki se dnevno osvežujejo, prav tako so dostopni podatki o številu prenosov aplikacije.

Testiranje na koronavirus Neverjetno Slovenija Neverjetno, koliko zasebniki računajo za PCR test

Število hospitaliziranih za zdaj ni kritično

Na srečo se visoke številke okužb za zdaj ne odražajo v povečanem številu hospitalizacij v bolnišnicah. Po podatkih sledilnika covid-19 se na intenzivnih oddelkih trenutno zdravi 135 bolnikov z okužbo covid-19, kar je veliko manj kot na vrhuncu četrtega vala in en manj kot v soboto. Hospitaliziranih je sicer 608 bolnikov s covid-19 kar je sedem več kot v soboto. V zadnjih 24 urah so po podatkih sledilnika Covid-19 za posledicami okužbe s koronavirusom umrlo kar 18 oseb. 

Z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 je po podatkih NIJZ cepljenih 1.259.412 ljudi, z vsemi odmerki pa 1.206.704.

Covid-19, koronavirus | Avtor: Profimedia Profimedia

V Mariboru odprli dodatno točko za PCR-testiranje

Zaradi večanja potreb so v Mariboru odprli dodatno lokacijo za testiranje na novi koronavirus po metodi PCR. To testiranje, ki ga izvaja Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor, tako od četrtka poteka ne le na že dlje časa uveljavljeni točki na Cesti proletarskih brigad, ampak tudi v Jezdarski ulici.

Testiranje je na voljo za osebe, ki jih je na to napotil osebni izbrani zdravnik, ali osebe, ki imajo predhodno potrjen pozitiven hitri antigenski test.

Za odvzem brisa v primeru pozitivnega hitrega testa se je obvezno predhodno naročiti preko spletne aplikacije ali telefona. Ob opravljanju PCR-testa je treba predložiti potrdilo izvajalca o pozitivnem hitrem antigenskem testu ali pozitivno testirno ploščico.

 

Komentarjev 33
  • rd2dmk2 19:09 23.januar 2022.

    še mal pa bo delež pozitivnih 150%, rad bi malo povprašal vas ali je kdo gledal povzetek intervjuja našega PV na idijski televijziji, ko je naš PV omenjal cepljenost prebivalstva je omenajl 70 % precepljenost, pa mi je malo ušlo ...prikaži večo katere populacije ? je še kdo bil pozoren na tak eizjave, a ste vsi se samo zapičili na Tajvan ?

  • papak 17:53 23.januar 2022.

    "Delež pozitivnih na PCR testih je kar 75,5 odstotka, kar se še ni zgodilo." Seveda da je zdaj tako velik odstotek, če pa se na PCR napoti samo pozitivne na hitrem testu prej pa ni bilo tako. Testirajte samo simptomatske ...prikaži večke pa bo epidemije konec. Ali pa cepljene tudi pa bomo v pitch black fazi.

  • radovednica 10:12 23.januar 2022.

    To zagotovo ni res. To niso novi primeri ampak ponavljajoči, večkratni testi enih in istih ljudi. Norost brez primere.