Slovenija
1450 ogledov

Višje sodišče ponovno zavrnilo Janeza Janšo

Janez Janša Anže Petkovšek Izjava Janeza Janše ob odstopu Mira Cerarja.
Tudi višje sodišče je zavrnilo Janeza Janšo, ki je zahteval vrnitev v prejšnje stanje v primeru odškodninske tožbe novinarke Mojce Šetinc Pašek zaradi njegovega neprimernega komentarja.

V pravdni zadevi, v kateri je novinarka Radiotelevizije Slovenija Mojca Šetinc Pašek od prvaka SDS Janeza Janše terjala plačilo odškodnine zaradi tvita, je velenjsko okrajno sodišče predlani razsodilo, da je bil Janšev zapis žaljiv, ter mu naložilo plačilo 6.000 evrov odškodnine. Pri tem je sodišče izreklo zamudno sodbo, ker tožena stranka ni v roku odgovorila na tožbo.

A Janša je želel v sodnem postopku dokazati, da ima pravico do vrnitve v prejšnje stanje, kar bi pomenilo, da se celotna zadeva vrne sodišču prve stopnje v novo odločanje. Na tožbo namreč ni odgovoril, ker - tako navaja v postopku - sodnega pisanja lani v času poletnega dopusta ni prejel oziroma z njim ni bil seznanjen. "Bistveno v predmetni zadevi je, da je toženec izvedel, da je prepozen za vložitev odgovora na tožbo, šele s prejemom zamudne sodbe, saj mu prej tožba ni bila vročena oziroma z njo ni bil seznanjen, ker ni bila dana v hišni predalčnik," je Višje sodišče v Celju skušal prepričati Janša, a so ga zavrnili.

Poleg Mojce Šetinc Pašek je Janeza Janše tožila tudi Eugenija Carl. Tudi v tem primeru je velenjsko okrajno sodišče v zamudni sodbi ugodilo zahtevi po odškodnini v višini 6000 evrov, Janševo zahtevo po vrnitvi v prejšnje stanje pa so zavrnili. 

Janši za zdaj še ni treba plačati odškodnine, saj je vložena še pritožba zoper zamudno sodbo. Zadeva torej še ni pravnomočna.

Janez Janša je na družbenem omrežju Twitter zapisal: "Na neki FB strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C in Mojce PŠ. Eno za 30 evrov, drugo za 35 evrov. #ZvodnikMilan."

Komentarjev 3
 • Avatar darklord
  darklord 15:06 24.april 2018.

  res, profi drekac, SDS spet dobila tocke....

 • Pepa 14:48 24.april 2018.

  Nč bat, ga bo že Ustavno sodišče zvleklo iz dreka!

 • miki1234 14:41 24.april 2018.

  sram ga naj bo... politiki bi morali biti državljanom vzor in zgled. ne samo, da so njegove vulgarne izjave žaljive, tudi tole izmotavanje zakonom jasno pokaže, kakšen človek je. fuj