Slovenija
13663 ogledov

Vlada spet spremenila odlok o pogoju PCT

šolski otroci v spremstvu prečkajo cesto Saša Despot
Pogoj bo veljal za uvajanje otrok v vrtec, roditeljske sestanke in pogovorne ure.

Čez teden dni se začne novo šolsko leto, a nekaj neznank še vedno ostaja. Zaenkrat naj bi začeli s šolanjem po modelu B, več o tem, kaj to pomeni, si lahko preberete na tej povezavi. Po 6. septembru pa se lahko protokol spremeni.

Je pa že prišlo do zmede glede izpolnjevanja pogoja PCT za starše in stare starše, ki bodo otroce vozili v vrtce. V nasprotju z besedami državnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport je v odloku zapisano, da morajo odslej vsi, starejši od 15 let, ob vstopu v šolske prostore izpolnjevati pogoj PCT.

Pogoj PCT nujen za uvajanje otrok v vrtec, roditeljske sestanke in pogovorne ure

Vlada si je očitno kasneje premislila in na dopisni seji zvečer sklenila, da pogoj PCT za starše in druge osebe, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka v vrtec oz. v prvi, drugi ali tretji razred osnovne šole, ni potreben. Je pa še naprej obvezno nošenje zaščitne maske in upoštevanje vseh drugih preventivnih ukrepov, kot so razkuževanje rok, ohranjanje varnostne razdalje ter zračenje prostorov, je zapisano v sporočilu po seji vlade. Bo pa pogoj veljal za uvajanje otrok v vrtec, roditeljske sestanke in pogovorne ure.  

Odlok o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu, ki je bil v uradnem listu objavljen v petek, je začel veljati danes. Spremenjeni odlok bi lahko bil v uradnem listu objavljen še danes.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • krucefiks 09:50 24.avgust 2021.

    Delate otroke potem jih tudi poskrbite,pa naj bodo doma,moj ni videl vrtca in je vse OK .Če veš da je vrtec vprašljiv ,da ti ni zaupati mu,kaj za vraga bi dal otroka tja.Saj vam bodo še otroke pocepili v vrtcih ...prikaži več in šolah ,nikar se pustit,to so resne stvari,še oprostit si ne boste mogli

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 09:00 24.avgust 2021.

    Treba bo na Dobu zgraditi še psihiatrijo, tako, da se bodo člani te vlade in njihova "stroka" lahko sprehajali sem in tja...Osebno bom prvi v ta namen daroval 100 evrićev..

  • sam1 07:47 24.avgust 2021.

    Telebajski so nas spet začeli zabavati s svojimi izumi,ki večkrat dnevno spreminjajo in poneumljajo vsakdan navadnega človeka-izgleda,da jim počitnice niso prinesle nikakršnega izboljšanja.....