Slovenija
3246 ogledov

Vojska naj bi zavrnila helikopterski prevoz okužene s covidom-19

vojaški helikopter Saša Despot Huje poškodovano iz Poljanske doline je vojaški helikopter prepeljal v UKC Ljubljana.
V drugih evropskih državah s tem nimajo težav, pri nas pa naj za pilote ne bi bilo dovolj varno, da bi leteli v skafandru.

Po poročanju portala necenzurirano.si so v ponedeljek iz Splošne bolnišnice Izola poklicali v UKC Ljubljana in sporočili, da nujno potrebujejo helikopterski prevoz pacientke, okužene s covidom-19, sicer v 31. tednu nosečnosti.

A dežurna posadka Slovenske vojske naj bi zavrnila prevoz, po navedbah portala necenzurirano.si zato, ker ni želela tvegati okužbe s covidom-19. Pacientko naj bi nato z reševalnim vozilom prepeljali v Ljubljano, kjer so zdravniki opravili carski rez in rešili otroka.

Na UKC Ljubljana, kjer deluje dispečerski center zdravstva, so novinarjem pojasnili, da trenutno ne obstaja možnost za prevoz bolnikov s covidom-19 s helikopterjem, saj da "preprosto ni varno, da bi leteli piloti v skafandru".

Kot so ugotovili na portalu necenzurirano.si, pa v drugih evropskih državah s tem nikakor nimajo težav, na Nizozemskem in v Belgiji so najtežje bolnike s covid-19 na respiratorjih s helikopterji prevažali v Nemčijo, kjer imajo boljše možnosti za njihovo zdravljenje. Podobno naj bi bilo v Švici, Italiji in Franciji. 

Vodni skuter Slovenija Kakšen helikopter, rešili so ga z vodnim skuterjem

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 13
  • Avatar ovca
    ovca 12:04 19.november 2020.

    In potem naj takšno vojsko raja podpira? M*A*R*Š! Torej nimamo niti enega reševalnega zdravstvenega helikopterja? jajo bi pa nabavljal, kaj? Tanke? Pa avijončke? Sicer pa, kako lahko podrejeni, v vojski, odkloni ukaz nadrejenega? Aja, od tam je prišla komanda. WAW, ...prikaži več To je pa res možno samo v bananistanu.

  • marjeta698 11:26 19.november 2020.

    tak je če nisi SLOVENC vsak te lahko jebe

  • Naklonsky 11:00 19.november 2020.

    Edino pravilno!