Slovenija
47432 ogledov

Vreme: Pred nami sprememba

Slovenija gozd pokrajina sneg Profimedia
Po daljšem obdobju lepega vremena nas čaka sprememba.

Torek bo po večini države še jasen, prav tako sreda popoldne. V sredo popoldne bo zapihal jugozahodnik, ki bo prinesel poslabšanje vremena. V četrtek bo tako večinoma oblačno, v zahodnih in osrednjih delih Slovenije bo začelo deževati. 

V petek bodo padavine postopno zajele vso Slovenijo. Povečini bo deževalo, le v alpskih dolinah bo dež postopno prehajal v sneg.

Nad severozahodno Evropo bo nastalo obsežno ciklonsko območje, ki bo vplivalo na vreme pri nas več dni. Konec tedna bo posledično vremensko precej pester.

Ob daljših vplivih jugozahodnika običajno v hribovitem in gorskem svetu zahodne Slovenije lahko pade tudi 300 milimetrov padavin in več, navaja ciklon.si. Na vzhodu države pa gre tokrat pričakovati le nekaj kapelj. 

Hladen začetek tedna

"V prvem delu poslabšanja v soboto zjutraj bo sneženje možno v Zgornjesavski dolini, drugod po nižinah pa bo deževalo. V drugem delu, ki sledi ob spustu ciklonskega območja proti Sredozemlju, bo v ponedeljek in torek 27. februarja možno tudi sneženje drugod po nižinah," so navedli pri ciklon.si.

Vsekakor pa bo v začetku naslednjega tedna bolj hladno. V ponedeljek in torek zjutraj bodo temperature po večjem delu države pod lediščem, kar v zadnjih tednih ni slučaj.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 8
  • Avatar NickMason
    NickMason 16:27 20.februar 2024.

    Edino kar bo sigurno je, da bo sonce

  • Kmodri_ 14:27 20.februar 2024.

    Katerega leta? Sam vprašam...

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 14:25 20.februar 2024.

    Možno je tudi da bo padala toča.

Sorodne novice