Slovenija
8174 ogledov

Vreme kot iz pravljice, še toliko lepih dni je pred nami

Julijske Alpe Profimedia Pogled na Julijske Alpe.
Zbudili smo se v sončno jutro. Kako bo v prihodnjih dneh?

Danes se je večina prebivalcev Slovenije prebudila pod jasnim nebom. Po nekaterih kotlinah osrednje Slovenije in po nižinah Primorske je bila prisotna megla, najvišje jutranje temperature v notranjosti države so bile malce pod lediščem.

Živo srebro se bo v soboto povzpelo do 10 °C, v Vipavski dolini celo do 15 °C, navaja Agencija RS za okolje (ARSO).

Podobno vreme bomo imeli v nedeljo, ko se bo na Goriškem in ob morju ozračje čez dan ogrelo na sila prijetnih 14 °C.

Lepo vreme bo vztrajalo tudi v prvih dneh prihodnjega tedna. Nad večjim delom Evrope je namreč obsežno območje visokega zračnega tlaka. Od severozahoda doteka v višinah k nam suh in prehodno nekoliko hladnejši zrak, so navedli vremenoslovci naše državne agencije.

Od srede naprej se bo v naših krajih postopoma pooblačilo, toda večjih sprememb v obliki padavine ne gre pričakovati. Jutranje temperature bodo malo pod lediščem, najvišje dnevne okoli 10 °C.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • zdravko47 11:47 27.januar 2024.

    Kakšen spektakularen naslov. Hvala za takšno zimsko pravljico v Ljubljani, ko ostanejo pločniki neočiščeni in polni leda. Koliko ljudi je padlo samo v Ljubljani na poledenelih pločnikih in si polomilo ude, vedo na ljubljanski urgenci......Težko že čakamo odjugo, da pobere ...prikaži večre ta nadležen led in pomlad, ko bo življenje enostavnejše.

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:02 27.januar 2024.

    A solato se že lahko sadi,sprašujem za sosedo?

Sorodne novice