Slovenija
9496 ogledov

Vreme: Grozen vikend, peklenski teden

vročina
1/6
Saša Despot
Konec tedna prinaša ohladitev, ki bo uvod v teden z visokimi temperaturami.

Plohe in nevihte, ki so stalnica tega tedna, se bodo pojavljale tudi danes, ko se bodo dnevne temperature gibale od 25 do 31 °C. Pogostejše pa bodo v soboto. Jutri bo tako spremenljivo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki se bodo lahko začele pojavljati že dopoldne. Ob morju bo malo padavin in več sonca. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 21 od 27, na Goriškem in ob morju okoli 28 °C, pravijo na Agenciji RS za okolje.

Danes popoldne lahko ob močnejših nevihtah narastejo manjši in hudourniški vodotoki. V soboto bodo reke ob pogostih padavinah v večjem delu države naraščale predvidoma do srednjih pretokov, v vzhodni Sloveniji in na Gorenjskem do velikih pretokov. V več delih države bodo ob predvidenih dolgotrajnih nalivih močneje narasle zlasti manjše reke in hudourniški vodotoki, možna bodo tudi razlivanja. 

Vreme: Tudi danes vroče, a tudi danes nevihte - Vročina Slovenija Vreme: Krajevno lahko tudi do 40 °C

V nedeljo bodo še pogoste krajevne padavine, tudi nevihte. V ponedeljek bo sončno in spet vroče. Od torka dalje se bo nad Alpami in srednjo Evropo zadrževalo območje visokega zračnega tlaka. K nam bo dotekal vse toplejši in dokaj suh zrak. Manjša motnja bo možna s četrtka na petek, a bo zelo verjetno imela le obrobni vpliv na vreme pri nas.

Prevladovalo bo jasno in vse bolj vroče poletno vreme. Od srede naprej bodo najvišje dnevne temperature po nižinah predvidoma od 30 do 35 °C. Možna pa bo prehodno manjša ohladitev v petek.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Faddianna
    Faddianna 01:38 22.junij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com