Slovenija
57 ogledov

Za meritve napihnjena cena

Drago Balant Anže Petkovšek
Univerzijada. Minister priprave ocenil kot nezadostne. Vogrinec želi še zadnjo besedo MOM.

“Timing Poljane ali Mojstrana meritve tekem zaračunata v tisočih evrih, ne v milijonih. Kje so dobili 2,4 milijona evrov, je pravo vprašanje. Sam sem bil udeleženec in vodja veliko univerzijad, tako da poznam standarde,” se je oglasil Drago Balent, bivši podpredsednik Euse (Evropske univerzitetne športne zveze) in bivši član komisije IO Mednarodne univerzitetne športne zveze (Fisu) in sedanji direktor Fundacije za šport.

Start na peščeno uro

O izplačilih po domače je Vogrinec leta 2008 dejal, da formalnopravno morda res  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Razburila ga je namreč izjava Toneta Vogrinca, zdaj že bivšega predsednika organizacijskega odbora propadle univerzijade, da ima predračun za merjenje časa in preostalih rezultatov od podjetja Longines za okoli 2,4 milijona evrov. S tem se je odzval na predlog ministra Žige Turka, da bi organizatorji univerzijade od Fisuja zahtevali nazaj tri milijone evrov za kotizacijo in bi za ta denar organizirali celotno tako imenovano študentsko olimpijado. Vogrincu se je zdela ta zamisel naravnost smešna.

“S takšnimi kreteni, ki nimajo pojma, nočem imeti opravka. To ni tekmovanje mlajših pionirjev, ki bi startali na peščeno uro ali belo zastavo. To je dogodek, primerljiv z olimpiado. Le čevlje sodi naj Kopitar,” se je na Balentove izjave odzval Vogrinec in dodal, da lahko javnosti vedno pokaže predračun za merjenje časa, da se bo videlo, “da si ne izmišlja”.

Za Vitranc “le” 15 tisočakov

“Res je, da je to zelo zahteven projekt, toda zneski so visoki. Moja ocena je pol zneska ali malo več,” pa tako kot Balent meni Matevž Podrekar iz Timinga Mojstrana, ki meri čas za tekme svetovnega pokala v Kranjski Gori. Pri pripravi pokala Vitranc tisti, ki merijo čas, zaračunajo okoli 15 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.