Slovenija
3952 ogledov

Začelo se je: gneča in zastoji povsod

zastoj primorska avtocesta PrtScr Promet.si
Na primorski in štajerski avtocesti večkilometrske kolone zaradi nesreč. Petek bo prometno zelo obremenjen.

Petkovo jutro se na naših cestah ni začelo po željah voznikov. Do nesreče je prišlo na primorski avtocesti med priključkoma Logatec in Vrhnika proti Ljubljani. Po podatkih prometnoinformacijskega centra ob 8.50 so posledice prometne nesreče že odstranili, a je na območju še vedno daljši zastoj. Zastoj sega skoraj do priključka Unec. Potovalni čas se podaljša za več kot uro. 

Nesreča se je zgodila tudi na štajerski avtocesti. Posledice nesreče med počivališčem Polskava in priključkom Slovenska Bistrica sever so že odstranili. Ostal pa je več kot 3,5 kilometra dolg zastoj. 

Še vedno pa je zaprta vipavska hitra cesta. Zaradi nesreče med razcepom Nanos in Vipavo v smeri proti Vrtojbi je promet preusmerjen na regionalno cesto Razdrto - Vipava. 

Vozniki v zastojih naj vedno med kolonama pustijo dovolj prostora za prehod intervencijskih vozil!

zastoj avtocesta | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Gneča je tudi drugje. Zaradi jutranje prometne konice je zgoščen promet na mestnih vpadnicah in obvoznicah, proti Ljubljani iz smeri Štajerske, Gorenjske, Dolenjske in Primorske. 

Skoraj petkilometrski zastoj je na dolenjski avtocesti pred zaporo med priključkoma Šmarje Sap in Cikava. Tam odstranjujejo posledice prometne nesreče, zaradi katere je bila v četrtek več ur zaprta dolenjska avtocesta v smeri proti Novemu mestu. 

Gneča je tudi na dolenjski avtocesti pred zaporo pri počivališču Zaloke proti Hrvaški. Tam se potovalni čas podaljša za približno 15 do 20 minut.

Na podravski avtocesti med priključkom Zakl in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški.

Na gorenjski avtocesti na posameznih odsekih med počivališčema Voklo in Povodje proti Ljubljani.

nesreča šmarje sap Slovenija Zato je prišlo do nesreče na dolenjski avtocesti

Gneča na cesti | Avtor: Profimedia Profimedia

Med prazniki povečan promet 

Zaradi začetka počitnic in praznikov v večini Evropskih držav bo na cestah tudi veliko vozil s tujimi registracijami. Promet bo močno povečan predvsem med Avstrijo in Italijo proti Hrvaški, na obalnih cestah ter mejnih prehodih s Hrvaško Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Sečovlje in Dragonja.

Zaradi omejitev med prazniki se bo pred koncem tedna predvsem na avtocesti med Italijo in Madžarsko povečalo tudi število tovornih vozil. Na velikonočni ponedeljek in tudi v torek bo močno povečan promet popoldan, zlasti iz turističnih krajev proti urbanim središčem ter od Hrvaške proti Avstriji in Italiji. Največje zgostitve pričakujejo na primorski avtocesti proti Ljubljani, na gorenjski avtocesti do Karavank ter na dolenjski avtocesti proti Ljubljani. Promet se bo dodatno upočasnil in zgostil zaradi delovnih zapor ob odstranjevanju cestninskih postaj.

V četrtek, 25. aprila, je praznik in konec počitnic v Italiji. Že dan prej bo zato povečan promet tovornih vozil na avtocesti od Madžarske proti Italiji.

zastoj Slovenija Pripravite se za zastoje, že popoldan vse rdeče kolone v prometu pri predoru Golovec Slovenija Začenja se obdobje obsežnejših del

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 2
  • alojzr 18:27 19.april 2019.

    Ja. Ves Balkan se kući vraća. Same švajcarske pa njemaćke tabljice. Majko prihajam domov i plaćem od sreeećeee....

  • Avatar Leon
    Leon 14:25 19.april 2019.

    Imam predlog za rešitev teh zagat s kolonami ! Na vsakih 10 km postavite počivališče in gril- žar kjer bodo ponudi turistom znane balkanske jedi ! Prasec iz žara , kozliček, ovčetina ,,.....vse to imamo na svojih kmetijah . Tudi ...prikaži več ostale dobrote bodo prispevale k turistični ponudbi ....