Slovenija
29833 ogledov

Začelo se je. Pada tudi zelo debela toča.

Toča v Ljubljani Facebook
V skladu z napovedmi so državo popoldne zajele padavine.

V okolici Ljubljane se je okrog tretje ure razvila zelo močna, superecelična nevihta. Na spletnih omrežjih krožijo fotografije zelo debele toče, ki je spremljala nevihto.

Padavine se selijo na severni in severovzhodni del države, tudi v osrednjem delu države še vedno dežuje. Kot opozarjajo vremenoslovci že več dni, pada lahko tudi večja toča. 

Medtem je prišlo tudi do izpada radarske animacije padavin Arsa, a dogajanje lahko spet spremljate na tej povezavi. 

Težave zaradi močnejših nalivov

Uprava RS za zaščito in reševanje že poroča o težavah, ki jih je s seboj prineslo poslabšanje vremena. 

V Otiškem vrhu zaradi poplavljanja kleti stanovanjske hiše posredujejo gasilci PGD Šentjanž, medtem ko njihovi kolegi PGD Prevalje zaradi močnejšega naliva na več lokacijah iz kleti črpajo vodo. Gasilci KGZ Ravne so vodo izčrpali iz jaška industrijskega objekta.

Voda narastlega potoka ogroža tudi stanovanjsko hišo v Tolstem vrhu, kjer prav tako posredujejo gasilci iz Raven. Na območju Tolstega vrha proti Zelenbregu so na terenu tudi delavci Javnega komunalnega podjetja Ravne.

Vročina bo nekoliko popustila 

Jutri bo na Primorskem precej jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, pihal bo severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 23 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija. 

V nedeljo in ponedeljek bo povečini sončno, a brez izrazite vročine. "Vikend bo lep s precej sonca, fronta bo lepo očistila ozračje in razgledi bodo precej lepši, kot so v teh dneh," pa so zapisali na portalu Ciklon. 

"V torek bomo videli nov prehod vremenske fronte, temperature pa bodo primerne letnemu času. Od četrtka naprej se bo povečala možnost za padavine zlasti v zahodni polovici Slovenije."

oranžni alarm Slovenija Izdano oranžno opozorilo, v teh krajih bo najhuje

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Kmodri 18:22 23.junij 2023.

    Na Trstenjakovi so premalo zvonili z zvonovi! Drevje ne pomaga!

  • Ender3 17:49 23.junij 2023.

    A so bili na Trstenjakovi na varnem. Tam so prebivalci stalno pod grožnjo ..

  • Francs 17:39 23.junij 2023.

    Ubogi ljudje katerim toča klesti.... Se res ne da popolnoma nič narediti na sistemski obrambi pred točo ?