Slovenija
26970 ogledov

Začelo se je: Velik nevihtni sistem dosegel Slovenijo, tako se bo gibalo

Nevihta Ptuj Darko Pišek
Opozorilo pred nalivi, močnimi sunki vetra in točo.

"Večji nevihtni sistem je od severa dosegel območje Koroške in se pomika proti jugu. Diagnostična orodja za spremljanje neviht kažejo na to, da nevihtni sistem lahko spremljajo nalivi, močni sunki vetra in toča," so sporočili z Agencije RS za okolje, kjer so za severni del države že zjutraj prižgali oranžni alarm. 

A poleg omenjenega nevihtnega sistema nastajajo v pasu od Gorenjske prek Koroške do Prekmurja še posamezne nevihte, ki se lahko razvijejo v močnejše, dodajajo in pojasnjujejo, da bo povečana nevihtna aktivnost predvidoma vztrajala do večernih ur.

Kako se bo gibalo, spremljajte na radarski sliki padavin. Karto neviht pa si lahko ogledate na tej povezavi.

"Nekatere nevihte lahko dosežejo tudi južno Slovenijo," dodajajo vremenoslovci Agencije RS za okolje.

Ob nevihtah lahko ponekod hitro narastejo manjši potoki in hudourniki. "Možna so poplavljanja padavinske in zaledne vode, predvsem na območjih, kjer so odtočne razmere ob vodotokih in zaledjih spremenjene," še opozarjajo na Arsu.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 3
  • bobubob 15:49 23.avgust 2023.

    Ja, seveda in cepivo je varno in učinkovito-danes o tem čivkajo vrabci po celem svetu. Že v časih g. Trontlja je bilo nekaterim, predvsem pa njemu, jasno, kaj je v ozadju. https://lat.rt.rs/opinion/sinisa-ljepojevic/42990-sinisa-ljepojevic-vreme-oruzje/ ali pa https://www.facebook.com/100075883171604/videos/1243060306574334 No, pa še ena zarotniška: ...prikaži več: http://www.journalof911studies.com/volume/200704/JonesWTC911SciMethod.pdf informacij kolikor češ, če le potegneš glavo iz betona.....