Slovenija
14396 ogledov

Zadnji podatki ne obetajo mirnih prihodnjih tednov

Covid-19, UKC Maribor, zdravnica UKC Maribor Covid-19, UKC Maribor, zdravnica
Po podatkih NIJZ so v soboto s PCR metodo opravili 2579 testov. Potrdili so 545 okužb s covid-19, kar pomeni, da je bila več kot petina vzorcev (21,1 odstotka) pozitivnih. To je razlog za skrb.

Povprečje potrjenih primerov v zadnjem tednu dni, ko je že kazalo na preobrat sredi tedna, ostaja skoraj nespremenjeno. Za skoraj dva odstotka je večja 14 dnevna pojavnost merjena na 100.000 prebivalcev. Po oceni NIJZ je v državi trenutno 13.155 aktivnih primerov okužbe, kar je 227 več kot dan prej.

V soboto so sicer opravili tudi 18.392 hitrih testov, ki jih v primeru pozitivnega izvida preverijo še s PCR-testom.

Žarek upanja: Dobra novica je, da je bilo v soboto prvič po dolgem času manj okužb kot isti dan prejšnjega tedna.

Trenutno je v bolnišnicah na zdravljenju v povezavi z okužbo covid-19 360 oseb, od tega 90 na intenzivni negi. Najmlajši bolnik s covidom-19 na intenzivnem oddelku je star 27 let. Štiri osebe so v soboto umrle.

Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo do danes polno cepljenih 967.856 oseb v Sloveniji, kar je 45,9 odstotka celotne populacije.

Komentarjev 27
  • Avatar jate
    jate 17:39 19.september 2021.

    500 in toliko na novo pozitivnih...srečni oni, se jim ne rabi cepit. Resnično v tej koronski štali najbolj najebejo zdravi ljudje,ki niso nikoli preboleli in bili niti cepljeni in z negativnimi testi dokazujejo svoje zdravje...še star pregovor pravi ZDRAVJE JE ...prikaži večJE NAŠE NAJVEČJE BOGATSTVO. sedaj bi ga nam radi še to vzeli,nam ga zjebali s cepivi...jebemu mater...ma ne boste ne .

  • bobubob 16:38 19.september 2021.

    Mirni ne bodo ne za oblast, ki bo morala spet zaostriti ukrepe, da bo 'zaščitila' še zadnje prostovoljce, ne za tiste, ki ne želijo prostovoljno igrati ruske rulete temveč raje plačujejo davek na zdravo pamet v obliki testiranj za bus,službo,servis,bencin.... ...prikaži več. (če se nikakor ne zmorejo znajti drugače). Krepi se narodov smisel za 'nadmudrivanje' oblasti, kot v turških časih...mentalno se oddaljujemo od Evrope, čeprav PV tja 'odpira vrata'...

  • QSprm 16:33 19.september 2021.

    Cifre in % sluzijo samo hecanju, so brez kakrsne koli osnove, se manj pa kaksne objektivne studije. Realno stanje je ravno nasprotno. Cepjeni zbolevajo, pa ne se dat zavajat, da z nekimi milejsimi oblikami in podobno. Cepljeni veselo prenasajo bacile. ...prikaži več. Testi so izkljucno zaradi dobickarstva preprodajalcev te nicvredne krame, saj praktine vrednosti nimajo cisto nobene. Epska kovid histerija je medijsko sproduciran konstrukt, kjer se prehladnega obolenja lotevajo s srednjeveskimi metodami.