Slovenija
24 ogledov

"Zaradi luž se ne da parkirati"

luže parkirišče BS3 Žurnal24 main
Stanovalce jezi neurejenost parkirišča v BS3. Sto evrov plačujejo za zapornice, urejati pa ga morajo sami, saj ni namenjeno splošni javni rabi in je zato zunaj pristojnosti MOL.

Nezadovoljna bralka Žurnala24 nam je poslala fotografijo parkirišča v ljubljanskem naselju BS3 z dne 24. julija 2011, ko je deževalo. "Stanovalci zaradi na novo postavljenih zapornic plačujemo sto evrov na leto," se jezi bralka, ki ob močnejšem dežju nima kje pustiti avtomobila.

"Parkirišče uporabljajo tamkajšnji stanovalci in ni namenjeno splošni javni rabi, zato ga Mestna občina Ljubljana (MOL) ne vzdržuje, temveč ga morajo vzdrževati uporabniki sami," pravijo na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet MOL in dodajajo, da sto evrov stanovalci plačujejo za postavitev in vzdrževanje sistema zapornic, kar obsega pripravljalna dela, postavitev in vzpostavitev delovanja zapornic, odpravo poškodb, zagotavljanje delovanja programske opreme, ažuriranje baze, delovanje kartic ter dežurno službo v nadzornem centru. Naši bralki tudi sporočajo, da je bilo do letos na parkirišču na Reboljevi in Maroltovi ulici ob dežju pravo jezero, zato ga niso mogli uporabljati, letos pa je to nasuto.

Komentarjev 1