Slovenija
72 ogledov

"Zavračam vso krivdo"

Andrej Kosmačin Daša Purgaj
Predsednik uprave Elektra Maribor Andrej Kosmačin zavrnil vsak sum gospodarskega kriminala in korupcije.

Andrej Kosmačin je bil pretekli teden udeležen v obsežni preiskovalni akciji zaradi suma gospodarskega kriminala in korupcije. "Za dejanja, ki mi jih očitajo, zavračam vso krivdo in uporabil bom vsa pravna sredstva, da to dokažem," je zapisal v svojem prvem javnem odzivu.

Dodal je, da je bil v preiskavi udeležen "kot prva odgovorna oseba družbe Elektro Maribor, ki lahko s svojimi odgovori in poznavanjem dela v družbi pripomore k čimprejšnjemu razpletu nastale situacije".

Vedno v korist družbe, premoženje preverljivo
"Dejstvo je, da je Elektro Maribor veliko podjetje in vsak dan sem primoran sprejemati pomembne odločitve. Tudi take, ki mnogim dobaviteljem niso všeč. Včasih sem zaradi tega deležen tudi kakšnih pritiskov. Kljub temu pa so, so bile in bodo vse moje odločitve vedno v dobro družbe," je še pojasnil in dodal, da je lani Komisiji za preprečevanje korupcije podal poročilo o svojem premoženjskem stanju, na podlagi katerega se je moč prepričati, da se ni okoristil na račun družbe, ki jo vodi.

Enajst pridržanih
Preiskovalci so v sredo pretekli teden pridržali enajst osumljenih. Preiskovali so sum nepravilnosti pri izvajanju javnih naročil. Neuradno naj bi šlo za domnevno sporno iskanje gradbenega izvajalca del pri projektu nove medicinske fakultete in nekaterih javnih naročil za posle Elektra Maribor. Med pridržanimi so bili Kosmačinovi sodelavci Matjaž Kosmačin, Iztok Petrovič in Danijela Homec, podjetnika Feriz Kokollari in Vitomir Gorza ter lanski županski kandidat Gregor Jager.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.