Slovenija
39 ogledov

Živce parajoče iskanje

parkiranje, parkirišče Barbara Milavec
Predvolilne obljube. Kako bi rešili težave s parkiranjem?

Z včasih brezupnim iskanjem parkirnega prostora pred svojim domom se vsak dan spopadajo predvsem prebivalci Markovca, Prisoj in starega mestnega jedra. Garažni hiši na Markovcu in v Prisojah nista ustrezno vzdrževani, v centru pa je izdanih več dovolilnic, kot je parkirnih prostorov.

Stranke, na katere smo se obrnili po lastnem izboru (tiste, ki jim najbolje kaže glede na predvolilne raziskave), menijo, da bodo tej problematiki zagotovo namenili veliko pozornosti. Med rešitvami skoraj vsi vidijo zgraditev novih parkirnih hiš z brezplačnimi mesti za stanovalce.

Kdo bi uredil več parkirišč?

KJN. Načrtujejo garažne hiše pod Muzejskim trgom, za tržnico in na območju Levjega gradu ob Ferrarski cesti. Na območjih Žusterne, Za gradom, Semedela in Olmo - Prisoje bodo po posvetu s krajani uredili dodatne parkirne prostore. Preverili bi tudi možnost nadzidave garažnih hiš na Markovcu. Ob tem občane pozivajo k uporabi avtobusov in nakupu ugodnih mesečnih vozovnic.

SD Koper. Do konca leta 2012 bi uredili garažni hiši na Markovcu in v Prisojah ter ju pripravili na priklop električnih vozil. Uvedli bi brezplačne avtobuse in povečali njihovo frekvenco ter spodbudili taksislužbo, da bi bila cenovno dostopnejša. V središču mesta bi zgradili garažno hišo pod Muzejskim trgom z najmanj 700 prostori, tako da bi območje od Garibaldijeve in Zupančičeve ulice do morja "očistili pločevine".

Oljka Koper. Poskrbeli bi za pet tisoč novih parkirišč in prometno infrastrukturo za uporabo koles, vključno z mestno izposojevalnico koles. Zavzeli bi se za zgraditev manjših dvo- ali trietažnih garažnih hiš na Kozlovičevi ulici, Krožni cesti, Cesti na Markovec, pri sedežu Krajevne skupnosti Semedela in Semedelskih razgledih. Garažno hišo v Prisojah bi razširili, na parkirišču ob Mercatorju pa bi vkopali garažno hišo s petimi etažami. V centru predvidevajo garažne hiše ob stadionu (tri tisoč parkirišč) in pri tržnici.

SDS Koper. Tri podzemne garažne hiše: parkirišče Mercatorja na Markovcu, območje pred sosesko Semedelski razgledi za Prisoje in Muzejski trg za staro mestno jedro.

Desus Koper. Od župana bodo kot eno izmed prioritetnih nalog zahtevali ureditev brezplačnih parkirnih prostorov za stanovalce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.