Slovenija
10250 ogledov

Znani obrazi, ki bodo nastopili na volitvah

Od pevcev do misic.

"Moja kandidatura za poslanko v DZ je morda za koga presenečenje, za vse, ki me poznajo, pa niti najmanj. Vedno sem se trudila delat dobro za Slovenijo, s ponosom sem zastopala našo državo, tako na opernem, pevskem področju, kakor tudi na Eurosongu. Kot zavedna Slovenka sem naredila nešteto dobrih del, humanitarnih koncertov. A v nekem trenutku vidiš, da je to le premalo. Gasimo požar s kapljicami vode," tako je danes svojo kandidaturo na listi SDS napovedala pevka Alenka Gotar, ena od znanih osebnosti, ki bo na prihodnjih volitvah skušala pritegniti volilce.

Med znanimi kandidati, ki bodo kandidirali za SDS, je tudi ribič Silvano Radin, rekorder v kaznih, ki jih je zaradi ribarjenja po uveljavitvi arbitražnega sporazuma, prejel od hrvaških oblasti.

DeSus | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Za DeSUS bo prepeval Lado leskovar

Za DeSUSove volilce bo prepeval Lado Leskovar, ki bo kandidiral v Ljubljani in svojo vlogo vidi predvsem v tem, da bo s svojo prepoznavnostjo pritegnil čim več ljudi. Za Erjavčevo stranko bosta kandidirala še dva vrhunska športnika, košarkarja Saša Dončič in Peter Vilfan. "Delamo tudi košarkarsko zgodbo, tam smo najboljši, smo evropski prvaki. Veste, da bo poleg Petra Vilfana kandidiral tudi gospod Dončić pa ne Luka Dončić, ampak oče Luke Dončića," je njuno kandidaturo nedavno napovedal Erjavec.

LMŠ | Avtor: Saša Despot Saša Despot

 

Pri Šarcu tudi tekmovalka iz Big brotherja

Na nekdanjega košarkarja stavi tudi Marjan Šarec. Na njegovi listi bo kandidiral Dušan Hauptman. Med medijsko prepoznavnimi osebnostmi pa so se na Šarčevem predvolilnem kongresu pojavili še nekdanji direktor Leka Vojmir Urlep, glavna delovna inšpektorica Nataša Trček, nekdanja plavalka in radijska voditeljica Uršula Majcen ter strokovnjak za družbena omrežja Matej Špehar. Na Šarčevi kandidatni listi, kandidirala bo v Hrastniku, je tudi Nina Maurovič, pevka, ki se je mnogi spomnijo iz prvega Big Brotherja. V resničnostnem šovu je dvignila precej prahu, ko je priznala, da ima ob možu še ljubimca.

V boj za mandat tudi sindikalist Semolič

Strokovnjakinja za mednarodno pravo Dominika Švarc Pipan bo kandidirala za SD. Švarc Pipanova je sicer že predsednica pravosodnega sveta SD. Na listi SD bo kandidiral tudi glasbenik Goran Šarac, podjetnik Dušan Olaj in dolgoletni sindikalist Dušan Semolič.

SMC: Vse je v glavi

Na listi Stranke modernega centra bo prav tako kandidiral pevec, Slavko Ivančič. Primorski pevec je nekaj dni nazaj predstavil pesem Vse je v glavi. Ponovno se za poslanca na listi SMC poteguje igralec Saša Tabaković.

Alma Rekić, Luka Jezeršek, Karim Merdjadi | Avtor: POP-TV-2 POP-TV-2

Za Levico bo kuhala Alma Rekić

Med poslanci Levice, ki kandidatov sicer še ni predstavila, je medijsko zagotovo najbolj prepoznavna kuharska mojstrica Alma Rekić, v prejšnjih sezonah tudi žirantka v resničnostnem šovu Mastechef. Sicer pa naj bi se za poslanski mandat ponovno borila igralka Lara Jankovič.

Vida Čadonič Špelič na listi NSi

Prepoznavne obraze najdemo tudi na listi NSi, kjer se bosta za poslanski mandat borila tudi nekdanja direktorica Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (Vurs) Vida Čadonič Špelič in raziskovalka Marija Rogelj.

Alenka Vindiš | Avtor: mediaspeed mediaspeed

V boj tudi nekdanja misica

Omeniti velja še nekdanjo misico Alenko Vindiš, ambasadorko zagovornikov prostovoljnega cepljenja, ki bo kandirala na listi novoustanovljene stranke Za zdravo družbo, ki se bo zavzemala za svobodno odločanje državljank in državljanov glede vseh medicinskih postopkov.

 

 

Komentarjev 20
  • Marta Jezernik 14:17 28.april 2018.

    Lepa ALENKA samo zaradi tebe bom volila SDS. SREČNO !!!

  • Tatjana Ha 07:07 28.april 2018.

    Niti enga od tehle ne bom volila niti moji ne, zdaj ko niso več aktualni ,bi se pa tu radi usidrali. zarad dobrih plač, ugodnosti,pokojnin, zastonj reklama...a bruh....

  • Avatar vec
    vec 10:08 27.april 2018.

    Jest osebno ne bom volil nobene stranke pa tud če ima dober program, samo če začutim da ima enega pritepenca notri.

Sorodne novice