Slovenija
9494 ogledov

Zorčič po incidentu: "Mislim, da sem odreagiral pravilno"

Igor Zorčič Državni zbor/Sušnik Matija
Zorčič tudi o morebitnih rešitvah glede glasovanja okuženih poslancev.

Predsednik Državnega zbora Igor Zorčič je po besednem duelu, v katerega sta se spustila poslanec Levice Miha Kordiš in predsednik vlade Janez Janša, na udaru. Mnogi mu očitajo, da tovrstnega dialoga v DZ ne bi smel dovoliti. 

Kako sam ocenjuje dogodke na seji? Zorčič je v oddaji 24 UR zvečer dejal, da nekateri razmišljajo, da bi moral ustaviti že Kordiša, ker njegovo poslansko vprašanje ni bilo v skladu s poslovnikom in je bilo žaljivo, drugim pa se je zdel žaljiv ciničen odgovor premierja Janše. 

"Prišlo je do nepotrebnega duela. Kot predsedujoči težko predvidiš besede, zato je prav, da pustiš besedo in potem odreagiraš. Tudi v preteklosti se je dogajalo podobno, ko je Šarec Kordišu očital, da je drugačen, da ni v kalupu svoje stranke in demokracije, pa ni bilo nobene drame," je dejal Zorčič in dodal, da se zaveda, da ni idealen za tiste, "ki imajo zelo leve in zelo desne poglede". Meni pa, da je odreagiral pravilno.

Janez Janša besedni dvoboj Slovenija Janša poslancu: "Bom preveril, če imam v svoji kliniki v Avstraliji še kaj prostora na oddelku"

Tajno glasovanje na daljavo?

Glede morebitnega tajnega glasovanja na daljavo o konstruktivni nezaupnici pa je predsednik DZ dejal, da je poslovnik jasen: državni zbor lahko odloča, če je prisotna večina vseh poslancev. Skeptičen je bil, da bodo v roku dveh tednov našli rešitev, če že, pa se mu zdi najbolj verjetna ta, da bi pred državni zbor postavili kabino, v kateri bi okuženi poslanci lahko glasovali. A tudi na tej točki si bodo morali naliti čistega vina, kdo lahko na tak način glasuje - nekdo, ki kaže očitne znake covida, kašlja in podobno, ali le nekdo, ki je bil na testu pozitiven, pa je brez simptomov.

Karel Erjavec Slovenija Erjavec bo poiskal najbolj elegantno rešitev

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 23
  • groffriedrich 13:31 26.januar 2021.

    Mislim,da sem ravnal pravilno.Hm,Zorčič,jaz pa mislim,da si ti eden tistih,ki še kar naprej tiščijo glavo v pesek in trdijo,da je Zemlja ravna plošča,pa čeprav obstaja milijon posnetkov in dokazov,da je okrogla.Ne vem,koga se bolj bojiš,Janše ali Kordiša?To je vprašanje za ...prikaži več milijon evrov.Vsi skupaj se pojdite solit nekam v tri krasne.

  • munja 12:31 26.januar 2021.

    Oba, Kordiša in Janšo bi bilo potrebno povprašati po zdravju, pa še koga v parlamentu. Sicer pa, kakšno je bilo vprašanje Kordiša, takšen je bil odgovor Janše.

  • SonyBoy 10:46 26.januar 2021.

    V Estoniji, Belorusiji, Sloveniji, na Poljskem in Madžarskem, mednarodni židovski finančni, medijski in giantech KAPITAL skuša s pomočjo skorumpiranih strank levice, podkupovanja sredinskih, laganja po monopolnih medijih, kjer so tarča predvsem volilke, zamenjati pronarodne za njihove interese nekoristne vlade! Majejo ...prikaži več tudi Rusijo! Kmalu bo počilo na Bližnjem vzhodu!