Slovenija
35 ogledov

“Župana ni dovolj v hlačah”

Mitja Herak Bojan Homan Iztok Golob
Kranjska občina. Opozicija želi popoln pregled nad celotnim potekom razvpite poravnave.

Poravnava. “Izredno sejo o poravnavi občine s Stanovanjsko zadrugo Gorenjske (SZG) bomo ponavljali, dokler župana Mohorja Bogataja ne bo dovolj v hlačah, da bo prišel pred mestni svet,” je po včerajšnjem neuspelem sklicu dejala ena od pobudnic Hermina Krt. Opozicija je želela razčistiti okoliščine, ki so občino stale 620 tisoč evrov, koalicijskih svetnikov in župana pa ni bilo. Zaradi posledične nesklepčnosti tudi razprave ne.

Pojasnila občine

Direktor mestne uprave Mitja Herak je v pojasnilu neudeležbe med drugim spomnil, da je bila poravnava sodna, po sklepu mestnega sveta koristna, po mnenju občinskega nadzornega odbora (NO) pa s pravnega in gospodarnega vidika sprejemljiva. Odzivu predsednice NO Alenke Podbevšek, da so bili sklepi NO citirani v nepopolnosti in zlorabljeni, ni več prisluhnil. Prav tako ne opozorilom, da ni bilo na mestnem svetu kljub sklepu niti minute razprave.

Pobuda za popoln pregled

Ker odgovorov ni, opozicijo še najedajo dvomi: o vlogi župana, ki je v poravnavo pristal mimo mestnega sveta in o vlogi občinskega odvetnika, ki je v nasprotju s pogodbo zastopal nasprotno stran ter prejel denar na svoj prehodni račun. Sprašujejo se, kje je denar končal, SZG ga ni prejela, niti ni bil v celoti nakazan na račun, naveden v sodni poravnavi. Opozicijski svetniki so zato na NO naslovili pobudo, naj opravi popoln pregled nad celotnim postopkovnim in vsebinskim potekom poravnave in po potrebi pridobi neodvisno, strokovno pravno mnenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.