Slovenija
2426 ogledov

Žurali v lokalu, policija v malem skladišču našla 13 skritih oseb

Policijski avtomobili A. L.
13 oseb je v lokalu pilo in bilo postreženo kljub prepovedi.

Policisti so minuli vikend prejeli informacijo, da naj bi v enem izmed gostinskih lokalov na območju Ljubljane nahajalo več ljudi, lokal pa naj bi kljub prepovedi obratoval.

covid-19 Covid-19 v SLO Slovenija "Najmlajši je imel 46, najstarejši pa čez sto let" Slovenija Hitri testi tudi za učitelje?

"Policisti so ob prihodu na kraj pred lokalom opazili več oseb, ki so se nato skrile v lokalu, lastnik pa je policistom zatrjeval, da lokal ne obratuje," je povedal Tomaž Tomaževič iz PU Ljubljana. "Z zbiranjem obvestil in opravljeno kontrolo je bilo ugotovljeno, da se v
skladiščnem prostoru lokala, velikosti dva krat dva metra, nahaja 13 oseb, ki so pred tem v lokalu pili in bili postreženi kljub prepovedi obratovanja lokala in prepovedi druženja."

Zaradi kršitve odloka o začasni prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikom v bo zoper lastnika lokala podan predlog za uvedbo postopka o prekršku na zdravstveni inšpektorat.

Cepivo proti novemu koronavirusu Covid-19 Zdravje Še ena dobra novica o cepivu Covid-19, UKC Maribor COVID-19 V SLO Zdravje Znani novi podatki o okužbah, ki niso dobri

"Prav tako bodo izvedeni prekrškovni postopki za vseh 13 oseb, ki so se nahajale v lokalu, pri tem pa med nedovoljenim druženjem niso uporabljali zaščitnih mask," so še pojasnili pri PU Ljubljana. "Gre za osebe stare od 24 do 69 let, med njimi pa je bil tudi 17-letnik. Ena od oseb je se pri postopku nedostojno vedla do policistov, ki v tem primeru vodijo prekrškovni postopek zaradi kršitve zakona o javnem redu in miru."

Policija poudarja, da je takšno ravnanje tako lastnika lokala kot tudi vseh oseb, ki so se nahajale v lokalu, je neodgovorno. "Ponovno pozivamo vse, naj se ravnajo skladno z vladnimi ukrepi za zajezitev bolezni COVID-19, ter z nespametnim ravnanjem ne ogrožajo svojega ali zdravja drugih ljudi," so še zapisali pri PU Ljubljana.

Koronavirus covid-19 Intervju Zdravje Epidemiologinja: "Super prenašalci imajo odlično delujoč imunski sistem" Tatjana Lejko Zupanc Lejko Zupanc Zdravje Šefica infekcijske klinike: zdravila so kar učinkovita, toda stranski učinki so hudi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • abraham5 16:10 23.november 2020.

    sej ni bosanćeros..da ne boš mislil..pa uni notr tud niso bli bosanci..sam v vednost

  • Žurnalček 14:39 23.november 2020.

    Prepovejte mu obrtno dejavnost za najmanj 5 let ob 100.000 € kazni ! Pa naj se Bosamđerosi zajebavajo !