Šport
25 ogledov

75-odstotna obdavčitev športnikov milijonarjev

zlatan ibrahimović, PSG, predstavitev EPA
Francoske oblasti so se zavzele za evropsko omejitev izplačil za športnike. Predlagali so novo davčno osnovo, ki bo zabolela vse tiste športnike z visoko plačo.

Gerald Darmanin, predstavnik desne opozicije, je povedal, da bo francoskemu parlamentu predlagal uvedbo omejitev izplačil za športnike, ki bi jo nato poskušali uveljaviti v Evropski uniji.

Darmanin se ob tem naslanja na predlog evropske komisije iz leta 2008, "da bo uveljavila ukrepe za finančno stabilnost in nadzor na stroški v evropskem športu".

Darmanin, vodja kabineta nekdanjega francoskega ministra za šport, je ob tem že dobil podporo Valerieja Fourneyrona, novega francoskega ministra, pristojnega za šport. Vse je dobilo nov zagon po tem, ko naj bi vodstvo ekipe Paris Saint Germain pod vodstvom večinskega lastnika, katarske investicijske skupine, za švedskega nogometaša Zlatana Ibrahimovića plačalo 14 milijonov evrov na leto.

Novi francoski socialistični predsednik François Hollande je po izvolitvi napovedal, da bodo predlagali novo davčno osnovo za vse, ki letno zaslužijo več kot milijon evrov; ta naj bi znašala 75 odstotkov.

Komentarjev 3
  • sintesi 05:59 27.julij 2012.

    ja bodo odšli, tako kot čeplakova, ko pa so ji odkrili doping ji je pa slovenija spet postala zanimiva-takim bi odvzel državljanstvo, davke plačujemo vsi, naj jih tudi športniki

  • Leonor 12:09 26.julij 2012.

    Razen če res uvedejo v celotni Evropski uniji. V vsakem primeru mislim, da bi morala obstajati meja, do katere se lahko Evropska unija vtika v življenje uspešnih posameznikov. Marsikatero sranje se dela v imenu socialne Evrope, v resnici pa ne ...prikaži več gre za nič drugega, kot polnjenje žepov prašičev pri koritu.

  • Bizgec 11:18 26.julij 2012.

    Kaj bo rezultat? Vsi taki bodo preprosto odsli iz Francije, drzava se bo pa lahko pod nosom obrisala za kakrsnekoli prihodke od davkov.