Šport > Nogomet
21 ogledov

Ibrahimović in Silva predraga za Francoze

zlatan ibrahimović, PSG, predstavitev EPA
Francoski minister za šport je izredno kritičen do nogometnega kluba PSG, v katerem so za prestop Ibrahimovića in Silve odšteli 65 milijonov evrov. Po mnenju francoskega politika je vsota astronomska, odločitev pa, sploh v času ekonomske krize, neracionalna.

Iz vrst italijanskega Milana sta se v Paris Saint Germain preselila Zlatan Ibrahimović in Thiago Silva. Šved bo v naslednji sezoni dobil kar 15 milijonov evrov letne plače, kar je največje plačilo kateremkoli nogometašu, ki je kdajkoli igral v Franciji. Odločitev pariškega kluba, da za prestop obeh nogometašev in predvsem Ibrahimovićevo plačo porabi toliko denarja, je postala tarča glasnih kritik.

Francija se trenutno nahaja sredi revolucionarnih sprememb, saj je na novo izvoljeni predsednik François Hollande obljubil, da bo na tiste državljane, ki letno zaslužijo več kot milijon evrov, uvedel 75 odstotni davek. Odločitev naj bi jeseni potrdili tudi v parlamentu. V tem trenutku še ni jasno, kako bo nova denarna politika vplivala na plačo Ibrahimovića, a viri znotraj ekipe opozarjajo, da bo PSG letno moral zapraviti tudi do 100 milijonov evrov, če bo želel Ibri zagotoviti takšno plačilo.

François Hollande francoski predsednik | Avtor: EPA EPA
Predsednik kluba Nasser Al-Khelaifi je svoje mnenje o pereči temi podal na tiskovni konferenci v torek. ''Spoštujemo zakone Francije. To smo počeli do danes in to bomo počeli v prihodnje. Prihod Ibrahimovića je zelo pozitiven za PSG in francoski nogomet nasploh,'' je povedal športni poslovnež iz Qatarja. Medtem pa francoski minister Valérie Fourneyron še naprej ostro kritizira odločitev vodstva kluba. ''Številke so astronomske in neracionalne in prikazujejo slabo stran današnjega nogometa ter pomanjkanje regulacije v celotni Evropi,'' je povedal Francoz. Predstavniki PSG so na tiskovni konferenci še zatrdili, da v poletnem prestopnem roku ne nameravajo kupiti nobenegega nogometaša več, s čimer so po vsej verjetnosti hoteli vsaj nekoliko zajeziti kritiko francoske vlade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.