Šport
0 ogledov

90 trenerjev z novimi pogodbami

Turk Fak biatlonci sprejem Kongresni trg Saša Despot
Minister za finance Janez Šušteršič in "športni" minister Žiga Turk sta v torek podpisala sklep, ki bo 90 slovenskim športnim trenerjem v okviru nacionalnih panožnih športnih šol omogočil sklenitev novih pogodb.

Kot je pojasnil direktor direktorata za šport Drago Balent, na ministrstvu pripravljajo tudi dodatne nove razpise. Država bo na ta način hitro rešila glavni del težav, ki je nastal v preteklem mesecu, ko trenerji, pred tem jih je bilo v programu NPŠŠ več kot 120, niso prejeli novih pogodb in tako rekoč čez noč ostali brez plač. Prejšnji seznam trenerjev so na ministrstvu nekoliko prečistili in se strogo držali razpisnih pogojev, zato je številka trenerjev nekaj manjša.

Na ministrstvu pa že pripravljajo nove poteze, ki naj bi na koncu omogočile celo večje število zaposlenih trenerjev od nekdanjih 127. Med drugim so prisluhnili zahtevam športa in pripravili razpis, ki bo omogočil prijavo na razpis tudi nekdanjim vrhunskim športnikom, ki nimajo končane fakultete za šport, če bodo slednji opravili dodatno trenersko izobraževanje. Po mnenju Balenta gre za konkurenčnejši pristop od prejšnjega, za strokovnjake, ki imajo neprecenljive izkušnje, ter tudi za že večkrat slišano željo slovenskih nacionalnih zvez. Tovrstnih trenerjev naj bi dobili 26.

Na ministrstvu pa prav tako pripravljajo razpis za 20 trenerskih delovnih mest za področje rekreativnega mladinskega športa, ki je bil doslej zapostavljen. Vsi razpisi naj bi bili pripravljeni že v mesecu dni. Kot je še povedal Balent, je nalog v tem trenutku veliko, sledili bodo še posveti s trenerji in slovenskimi športnimi zvezami. Veliko nalog čaka tudi nov strokovni svet za šport, napovedane pa so tudi nekatere spremembe zakona o športu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.