Šport
8 ogledov

Ameriški idol premagal Armstronga

lance armstrong EPA
Dolgo pričakovani in napovedovani intervju s padlim ameriškim šampionom Lanceom Armstrongom, prvi del je bil predvajan v noči na četrtek, ni postregel z želeno gledanostjo. V istem terminu so predvajali tudi Ameriškega idola, ki je v ZDA privabil petkrat več gledalcev kot senzacionalni intervju z dopinškim skesancem.

Intervju, v katerem se je Armstrong pokesal in prvič priznal, da si je pri vseh sedmih zmagah na dirki po Franciji pomagal s prepovedanimi sredstvi, si je onstran Atlantika v ZDA ogledalo približno 3,2 milijona gledalcev, kar je bila sicer ena najbolj gledanih oddaj na televiziji OWN, ki je v lasti kraljice pogovornih oddaj Oprah Winfrey, vendar pa ni niti približno dosegla gledanosti Ameriškega idola, ki ga je predvajala konkurenčna televizija.

Armstrongova dramatična izpoved se ni mogla meriti s priljubljenim televizijskim šovom, ki je bil gledalcem onstran velike luže predvajan na televizijski mreži Fox v istem četrtkovem terminu in si ga je ogledalo 16,2 milijona gledalcev, je poročala revija Variety.

Priznanje dopinških grehov je sicer imelo podobno gledanost kot ekskluzivno izpraševanje svojcev pokojne ameriške pop dive Whitney Houston, kar je Winfreyjeva predvajala marca lani.

Armstrong Tour dirka po Franciji Amerika ameriška zastava | Avtor: EPA EPA
Po podatkih televizije OWN si je intervju z Armstrongom, ki so ga nemudoma po neposrednem prenosu predvajali tudi po spletu na strani oprah.com, ogledalo še dodatnih 1,1 milijona uporabnikov interneta.

Armstrong kmalu na filmskem platnu?

Vzpon in padec dopinškega skesanca bodo po napovedih iz Hollywooda kmalu ovekovečili tudi na filmskem traku. Le dan po objavi prvega dela senzacionalnega intervjuja z Oprah Winfrey so v središču filmske industrije pohiteli ter napovedali, da želijo o vzponu in padcu kolesarske legende posneti celovečerni igrani film.

Ameriško filmsko podjetje Paramount Pictures, ki se ukvarja s produkcijo in distribucijo filmov ter televizijskih programov, je že odkupilo avtorske pravice za še neizdano biografijo Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong poročevalke časnika New York Times Julie Moncur, ki je o Armstrongu pisala več kot desetletje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.