Šport
20 ogledov

Avstralci na SP niso storili nič narobe

Avstralija, Angola EPA
Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je sporočila, da je zaključila preiskavo v zvezi s tekmo na svetovnem prvenstvu v Španiji med Avstralijo in Angolo. Ugotovila je, da Avstralija ni kršila pravil fair playa.

Gre za tekmo, ki je močno vplivala na slovensko reprezentanco. Zavoljo poraza Avstralije, ki je bila proti Angoli nesporni favorit, je Slovenija v zadnjem krogu za osvojitev prvega mesta v predtekmovanju potrebovala zmago proti Litvi. To tekmo je izgubila in zasedla drugo mesto, ki ji je v četrtfinalu prineslo dvoboj s kasnejšimi zmagovalci Američani.

Fiba je v preiskavo vključila posnetke omenjene tekme, poročilo nadzornega organa na tekmi, izjave strokovnjakov ter pismo predstavnika avstralske košarkarske zveze. Primer je obravnavala na zasedanju izvršnega odbora 24. in 25. novembra.

Generalni sekretar Fiba Patrick Baumann je v sporočilu za javnost zapisal: "Z veseljem sporočam, da smo Avstralijo oprostili vseh sumov o kršenju notranjih pravil. Avstralija je ena od naših najbolj aktivnih članic v moški, ženski in mladinski konkurenci. Vemo, da bo tudi v prihodnje spoštovala pravila igre."

V zadnjem odstavku je Fiba še zapisala, da vse svoje članice poziva k spoštovanju športnih načel in da ne bo dopustila nobenega kršenja pravil igre ali obnašanja. To se nanaša tudi na prirejanje tekem. "V prihodnje bo Fiba ostro kaznovala vsakršne tovrstne kršitve, tako s suspenzom, visokimi kaznimi ali opozorili," je še zapisala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.