Šport
10 ogledov

Beguš: Olimpija bo prvak

Robert Beguš, trenerskih veščin se je učil od Vinka Kandije, ima priložnost, da Žurnal24 main
Olimpija je na prvi tekmi finala DP po desetih letih prva premagala Krim Mercator. Drugo soboto bo z goloma prednosti naskakovala četrti naslov. Trener Robert Beguš verjame v uspeh.
Na prvi polfinalni tekmi ste presenetili Krim. Kakšen je bil recept za zmago?
Recept za zmago je bil preprost – čvrsta obramba. Nanje smo se pripravljali normalno, kot na vsako prvenstveno tekmo, oni pa so se na nas kot na kakšno tekmo Lige prvakov.

V sezoni 2006/07 ste že vodili največji slovenski rokometni kolektiv, zato je zmaga nad njim verjetno še toliko slajša.
Očutki so res krasni, vednar se s tem ne moremo zadovoljiti. V klubu ni nobene evforije. Naslednjo soboto moramo zmagati, če želimo postati državni prvaki. Zaradi naslova navsezadnje igramo državno prvenstvo.

Obramba je bila ključ do uspeha. © Anže Petkovšek

 
Olimpija je potrebovala približno deset let, da je premagala Krim. Ali to pomeni vrnitev na pota stare slave? Olimpija je že trikrat osvojila naslov državnega prvaka.
Seveda. To je dokaz, da je Olimpija močna institucija s tradicijo. Letos praznujemo 60-letnico obstoja kluba. Mineva 10 let, odkar je katerakoli ekipa premagala Krim, res pa je, da je bila prav Olimpija tista, ki je Krimu nazadnje vzela skalp. Veste, Krim na državnih tekmovanjih ni izgubil kakšnih 250 tekem.

Med sezono ste imeli kar nekaj finančnih težav. Plače naj bi zaostajale. Kakšno je stanje danes? Kdaj so igralke nazadnje dobile plačo?
Poglejte, to so naše interne zadeve. V svetu skorajda ni športnega kluba, ki ne bi imel finančnih težav, tako tudi Olimpija ni izjema. Vseeno vsi močno verjamemo v svoje vodstvo, ki nam je obljubilo, da naj bi dobili vse plače. Najbolj pomembno pa je, da v tem trenutku ne igramo za denar, ampak za Olimpijo.

Igralke vam je kljub finančnim težavam uspelo motivirati. Kaj ste jim dejali pred prvo finalno tekmo?
O teh stvareh nerad govorim. Še enkrat poudarjam, da so to interne zadeve. Seveda nam igralk ni bilo lahko motivirati, a nam je očitno vseeno uspelo. Še enkrat opozarjam, da je to šele prva tekma, v soboto moramo nujno zmagati.

Razpoložena Andrea Lekić (12 golov) je bila preveč osamljena, da bi Krim lahko premagal Olimpijo. © Anže Petkovšek

 
Je pa verjetno tekma proti Krimu že sama po sebi zadosten motiv.
Nedvomno. Krim je močna institucija. Ne nazadnje ima dva naslova evropskih klubskih prvakinj, dvakrat so osvojili evropski superpokal, ima sedem rokometašic iz tujine in trikrat večji proračun od našega, zato je zmaga nad tako ekipo res velika stvar.

Si upate napovedati, da bo Olimpija prvak?
Seveda.

Ste si zadali kakšno zaobljubo, če Olimpija postane prvak? Denimo, bi si obrili glavo?

Ne, jaz česa takega ne prakticiram. Nimam nobene zaobljube, vendar to ne pomeni, da si naslova želimo kaj manj.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.