Šport
16 ogledov

Bilić: "Nikdar ne bom tako ponosen"

hrvaška reprezentanca euro bilić EPA
Bridko je bilo slovo Slavena Bilića od klopi hrvaške reprezentance po šestih letih. Zaradi poraza s Španci, pakiranja kovčkov za let proti Zagrebu in domnevne sodniške pomoči.

Padec z možgani in jajci: Španci zmagali s sodniškim potiskom se glasi pomenljiv naslov na spletnem portalu index.hr, ki hvali taktiko Slavena Bilića proti Španiji, saj je ta napravil vse, kar je lahko: dovolj pozornosti je namenil bokom, zaprl sredino igrišča, zaukazal potrebno agresivnost, logično in pravočasno menjal in navsezadnje kljub porazu dobil zaslužen aplavz. Porazu z 0:1 navkljub, ob katerem so imeli kockasti obilo pripomb na sojenje Wolfganga Starka, ki naj bi Špancem med drugim spregledal dve enajstmetrovki.

"Svetovnim prvakom taka pomoč ni potrebna. Sodniško pomoč so dobili, ko je Busquets z obema rokama potegnil Ćorluko v 86. minuti, ko je po kotu čakal na žogo dva metra od Casillasa. Tedaj je Jesús Navas zabil iz tako imenovanega pasivnega prepovedanega položaja," je dejal Bilić, ki se po šestih letih poslavlja od hrvaške klopi: "Neskromno mislim, da smo s strokovnim vodstvom opravili sijajno delo. Za sabo smo pustili ekipo, ki bo čez dve leti dosegla svoj vrhunec. Čestitati želim igralcem za obnašanje. Užival bom v vsakem delu, ampak nikdar ne bom tako ponosen. Biti selektor svoje države je nekaj najlepšega in največjega." Da je Stark Špancem pogledal skozi prste, je ocenil tudi Marcin sodniški strokovnjak Juan Andujar Oliver. Poleg primera, ki ga je omenil Bilić, je izpostavil še posredovanje Sergia Ramosa nad Mariem Mandžukićem v prvem polčasu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.