Šport
24 ogledov

Bo Mamić odpustil Mamića?

Mamić rasizem Dinamo Zagreb očala Marko Prpić/Pixsell
Šokanten poraz proti danskemu Aalborgu na domačem Maksimirju z 0:2 je nogometašem zagrebškega Dinama zaprl vrata Lige prvakov. Se trenerju Zoranu Mamiću trese stolček?

"Očitno sem pri pripravi na povratno tekmo naredil določene napake. Kljub temu sem zadovoljen z našo igro. V tekmo smo vložili veliko truda in pustili boljši vtis od Dancev, vendar to očitno ni bilo dovolj. Uprava kluba bo odločala o moji prihodnosti na klopi Dinama," je po sinočnjem porazu povedal trener zagrebških Modrih Zoran Mamić, ki pa se za svojo usodo najverjetneje ne boji preveč, saj odločilne poteze v klubu vleče njegov brat Zdravko, alfa in omega Dinama. Ob podobnih primerih je starejši Mamić trenerja znal odpustiti že "na poti v slačilnico", a tokrat bo bržkone drugače.

Po zmagi na prvi tekmi na Danskem z 1:0 se je zdelo, da ima Dinamo na široko odprta vrata v naslednji krog, a so se nogometaši Aalborga izkazali z borbeno predstavo. Domačini so sicer imeli precej več priložnosti, vendar so te ostale neizkoriščene, medtem ko je bil na drugi strani dvakrat natančen Anders Jacobsen, ki je najbolj zaslužen za skupni uspeh svojega moštva. "Počutim se kot bi osvojili domače prvenstvo. Zabeležili smo veliko zmago sedaj pa si želimo narediti še korak naprej in se uvrstiti v Ligo prvakov," je pojasnil junak Aalborga.

Novi cilj: prezimiti v Evropi

Dinamov napadalec Duje Čop je potrdil, da je izpad iz Lige prvakov velik udarec za Zagrebčane: "Sanj o Ligi prvakov je konec. Zelo smo žalostni, vendar si moramo sedaj zadati nove cilje in prezimiti v Evropi. Danci so izkoristili obe svoji priložnosti."

Alžirski reprezentant Soudani, ki naj bi bil tik pred odhodom v Nemčijo, je priznal, da so evropske tekme povsem nekaj drugega kot domače prvenstvo, v katerem je Dinamo že vrsto let nedotakljiv: "V evropskih pokalih se igra drugačen nogomet. Žoga ni hotela v gol in takšne stvari se pač dogajajo. Ne vem, če bom ostal v Dinamu. Dokler bom v Zagrebu, bom dal vse od sebe."

"Nogomet se je vrnil v Zagreb"

Milijoni evrov, ki jih je Zdravko Mamić vložil pred pričetkom letošnje sezone, niso prinesli želenega rezultata, vendar pa izvršni predsednik kluba ne obžaluje svojih odločitev. Kljub praznim maksimirskim tribunam, na katerih se je zbralo le nekaj tisoč gledalcev, ter izgubi bogate nagrade, ki jo prinaša najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje, v svojem slogu sporoča navijačem: "Nogomet se je vrnil v Zagreb. Navijači so bili odlični, nogometaši pa so na igrišču pustili zadnje atome moči. Doživeli smo velik športni in finančni neuspeh, vendar se ne predajamo!"

Hajduk bolj gledan v HNL

Na tribunah Maksimirja se je, po uradnih podatkih, zbralo malce več kot 8.000 navijačev, čeprav jih osrednji zagrebški nogometni objekt sprejme krepko prek 30.000. A zaradi vsesplošnega revolta proti Mamiću v hrvaški prestolnici se je že dogajalo, da je bilo celo v skupinskem delu Lige prvakov na tribunah manj kot 3.000 gledalcev. To je bil najbrž razlog za Mamićevo trditev, da se je "nogomet vrnil v Zagreb."

Za primerjavo: obubožani splitski Hajduk, ki je bil nazadnje prvak leta 2005, je v prvem kolu hrvaške lige na domači tekmi proti Istri iz Pulja gledalo več gledalcev (9.000), kot v sredo zvečer Dinamo v kvalifikacijah za Ligo prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice