Šport
21 ogledov

Bo osramočeni Armstrong vrnil udarec?

lance armstrong EPA
Nekdanji ameriški kolesar Tyler Hamilton pričakuje, da bo osramočeni rojak Lance Armstrong, ki je zaradi dopinga ostal brez sedmih naslovov Dirke po Franciji, vrnil udarec.

Tyler Hamilton, eden od ključnih prič pri razkrivanju dopinškega škandala, je za nemški magazin Stern dejal, da se boji Armstrongovega maščevanja; zaradi strahu se je celo preselil.

"Lance se ne oglaša prav veliko, vendar mislim, da to ne bo trajalo dolgo. Bojim se, da bo udaril nazaj," je v intervjuju za Stern dejal Hamilton, ki je med letoma 1999 in 2001 kolesaril za ameriško ekipo US Postal. V tem obdobju je Armstrongu pomagal do treh naslovov na Dirki po Franciji, pozneje pa ga je obtožil jemanja dopinga.

"Mislim, da zelo trpi. Je zelo ponosna oseba in misli, da lahko – tako kot Atlas – na svojih ramenih nosi ves svet. Zdaj je vse izginilo, čast in slava. Mislim, da ga bo to raztrgalo, zdaj ko ni več heroj," meni Hamilton.

"Odselil sem se iz Kolorada, ki je blizu Teksasa, in Teksas je Armstrongova država. Pred našo hišo je bil ves čas parkiran avto, v njem pa dva sumljiva človeka. Preganjali so mojo ženo in mene, telefon večkrat ni normalno deloval, vdrli so nam v elektronsko pošto. Počutil sem se kot v trilerju, ta triler je bil moje življenje," je še dodal Hamilton.

Poleg odvzema sedmih zmag na Touru je Armstrong dobil doživljenjsko prepoved nastopanja, ostal pa je tudi brez večine sponzorjev in podpornikov.

Komentarjev 1
  • franke 08:50 27.december 2012.

    KAJ SO PA ČAKALI TAKO DOLGO. VSEM BI MOGLI VZETI NASLOVE NE SAMO NJEMU.