Šport
26663 ogledov

Boltu ostalo samo 12.000 dolarjev

usain bolt EPA
Najhitrejši sprinter vseh časov je ob ogromno vsoto denarja.

Usainu Boltu je z računa pri investicijski firmi Stocks and Securities Ltd (SSL) izginilo 12,7 milijonov ameriških dolarjev, na računu so mu pustili 12 tisočakov. 

"To je težka situacija, a v letih, ko sem tekmoval, sem se naučil, da se je potrbno osredotočiti na reči, ki so pomembne v danem trenutku," je novinarjem dejal v Kingstonu, kjer je bil ambasador atletskega mitinga. "Zadeve sem prepustil mojemu odvetniku in sem se raje osredotočil na družino. Trudim se, da ne bi o vsem veliko razmišljal, saj gre za res stresno situacijo," je še dodal.

Pri SSL so sicer 12. januarja za goljufijo obtožili nekdanjega zaposlenega in vse skupaj prepustili policiji. Obljubili so korake k večji varnosti v podjetju.

Boltov račun je bil namenjen temu, da osemkratnemu olimpijskemu prvaku in njegovim staršem zagotovi mirno življenje v pokoju. 

Jamajški sprinter je atletsko športno pot končal leta 2017, kasneje pa se je poskušal uveljaviti v nogometu, a mu to ni uspelo.

Komentarjev 1
  • robi2107 18:24 29.januar 2023.

    Od kdaj pa je za te stvari odgovoren posameznik??? Saj ta ni delal v svojem imenu, ampak kot zaposlenec SSL. Za napake, celo goljufije, svojih zaposlencev pa je odgovorna firma.

Sorodne novice