Šport
17 ogledov

"Brez pritiska proti Sloveniji"

Simone Pianigiani EPA
Na treningu Italije v dvorani Stožice smo spregovorili nekaj besed z italijanskim selektorjem Simonejem Pianigianijem. Gre za enega izmed najbolj cenjenih košarkarskih strategov v Evropi.

Kaj pričakujete od dvoboja s Slovenijo?
Ne gre za pričakovanja. Veste, kakšen seznam igralcev smo imeli čez poletje. Imeli smo veliko težav s poškodbami, zato smo v Slovenijo prišli le zato, da tekmujemo z najboljšimi. Odigrali smo nekaj odličnih dvobojev, naslednji korak pa bo zelo težek. Tega se zavedamo. Igrali bomo pred deset tisoč slovenskimi navijači, sam pa imam v ekipi osem igralcev, ki prvič igrajo na evropskem prvenstvu. To bo zanje nekaj novega. Drugačna tekma, drugačno vzdušje, a tudi tokrat se bomo poskušali zoperstaviti tekmecu. Ponosni smo na dosedanji dosežek, na uvrstitev med 12 najboljših. Kar nekaj dobrih ekip je že moralo domov. Igrali bomo brez pritiska.

Slovenija je zadnji dve tekmi izgubila, vi ste vseh pet dobili. Bi to lahko vplivalo na jutrišnji dvoboj?
Ne. Mislim, da ne. Tega pravzaprav ne vem. Zdaj je vse drugače. V prvem krogu nam je uspelo ohraniti zbranost na vseh tekmah. Slovenijo zelo spoštujemo. V Kopru smo se pomerili na prijateljski tekmi, ko so nas premagali in pokazali svoj potencial.

Pred drugim delom imate točko prednosti pred preostalimi reprezentancami ...
To ni pomembno, saj se lahko zgodi, da v drugem delu izgubimo vse tri tekme in celo izpademo. Preostala moštva imajo izkušene košarkarje, ki so v karierah osvojili že prav vse. Takšna moštva je vselej težko premagati. Naša skupina je na papirju sicer precej močnejša kot tista, v kateri igrajo Francija, Litva, Srbija, Latvija, Belgija in Ukrajina.

Ste zadovoljni z organizacijo EuroBasketa?
Vsekakor. A o tem sem bil prepričan že pred tekmovanjem. Slovenija je pač košarkarska država. Mi smo se odlično počutili v Portorožu in Kopru, ki sta zelo blizu Italiji, na tekmah nas je spodbujalo ogromno navijačev. Vsi, ki pomagajo pri organizaciji, so bili zelo prijazni, vse je bilo odlično. In zdaj smo tu v tej dvorani, ki spada med najboljše v Evropi. Vse je super, a to smo tudi pričakovali. To ni moj prvi obisk v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.