Šport
59 ogledov

Button končuje kariero

jenson button EPA
Jenson Button, ki po dolgih letih tekmovanja v formuli 1 spada skorajda že med inventar elitnega tekmovanja, bo po letošnji sezoni bržčas vendarle končal kariero.

Po poročanju časnika Daily Mail bo svetovni prvak iz leta 2009 po 16 letih letos ob koncu sezone sporočil, da se poslavlja.

Jenson Button je med najbolj priljubljenimi dirkači v karavani, čeprav v zadnjih sezonah ni več v ospredju. Pri 35 letih je zdaj daleč od vrhunca kariere pred šestimi leti, ko je bil svetovni prvak. Pri McLarnu nima prav veliko uspeha, nekoč veliko moštvo se letos bori za drobtinice na dnu točkovne lestvice. Uradno naj bi Britanec svojo odločitev o koncu kariere po poročanju časnika sporočil na Japonskem konec tedna, kjer bo na sporedu ena njegovih najljubših dirk v sezoni.

Britanec je ena zadnjih karizmatičnih osebnosti v karavani formule 1, radi ga imajo tako navijači kot tekmeci. Po končani karieri bo morda presedlal med komentatorje, saj je dober govorec in je znan po dobrih in duhovitih komentarjih.

Kariero v formul 1 je začel leta 2000 pri Williamsu. Nastopil je na 278 dirkah za veliko nagrado, ima 15 posamičnih zmag.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.