Šport
72 ogledov

Če se je kdo izmuznil, se zdaj ne bo

doping igla injekcija EPA
Mednarodni olimpijski komite in Svetovna protidopinška agencija sta najavila, da bosta vnovič testirala odvzete vzorce z olimpijskih iger 2008 v Pekingu in 2012 v Londonu.

Kot so zapisali pri Moku in Wadi, bodo v mesecih pred letošnjimi igrami v Riu de Janeiru testirali izbrane vzorce izpred štirih in osmih let. Organizaciji, ki sta glavni v boju prti dopingu v športu, si želita z vnovičnimi testi zadržati šport čist.

"Pregledali bomo predvsem vzorce športnikov, ki želijo po Londonu ali Pekingu nastopiti tudi v Riu. Zdaj imamo veliko bolj napredne tehnologije odkrivanja kršiteljev in če je komu uspelo, da se nam je na preteklih dvojih igrah izmuznil, zdaj ne bo tako," so zapisali v obvestilu za javnost.

Če bo kateri od vzorcev pozitiven, bodo športniku ali športnici izrekli suspenz, ob morebitnem pozitivnem vzorcu B, pa tudi prepoved nastopa na letošnjih igrah, ki jih bo Rio gostil med 5. in 21. avgustom. Mok in Wada bosta tako v prihodnjih mesecih v tesni povezavi z nacionalnimi protidopinškimi agencijami in športnimi zvezami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.