Šport
5 ogledov

Že več kot 60 ujetih

marija šarapova EPA
Število primerov športnikov, ki so jih v zadnjem času ujeli pri dopinških prekrških, povezanih z zdravilom meldonium, je vse večje.

Krovna protidopinška organizacija Wada je sporočila, da je bilo pozitivnih testov zaradi meldoniuma od 1. januarja že 60.

"Do ponedeljska je bilo 60 pozitivnih izidov testov, številka pa še raste," so v Wadi dejali za časnik New York Times. Javno razkritih primerov je bilo sicer precej manj, pri Wadi pojasnjujejo, da pri številnih kršiteljih postopek še vedno poteka.

Za javno priznanje se je odločilo tudi nekaj športnikov, najbolj odmeven je bil primer ruske teniške igralke Marije Šarapove. Ta je sama sklicala novinarsko konferenco in sporočila, da je bila na avstralskem odprtem prvenstvu januarja pozitivna.

Meldonium je zdravilo, ki ga predpisujejo bolnikom s težavami s srcem, v preteklosti pa je bil, kot kaže, precej razširjen tudi med športniki. Wada ga je na seznam prepovednih sredstev uvrstila letos, tako da so številni športniki verjetno na testih padli tudi zaradi nepozornega spremljanja novosti na področju boja proti dopingu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.