Šport
21 ogledov

"Cleveland je storil napako"

Adam Silver, Andrew Wiggins EPA
Zvezdnik lige NBA Kobe Bryant meni, da je Cleveland storil napako, ker se je zaradi Kevina Lova odrekel novincu Andrewu Wigginsu.

"Pri Clevelandu so storili podobno napako kot pri Charlotte Hornets, ko so me poslali v Los Angeles," je o menjavi prvega picka na naboru Andrewa Wigginsa prepričan Kobe Bryant. Ta je bil leta 1996 pred svojo prvo sezono v ligi NBA zamenjan za centra Jezernikov Vladeta Divca. Kasneje je Bryant z ekipo Los Angeles Lakers osvojil pet šampionskih prstanov. 

Wiggins se sicer uradno še ni preselil k ekipi Minnesota Timbervolwes, a je posel ob katerem se bo Clevelandu pridružil all-star igralec Kevin Love že sklenjen. Konjeniki iz Ohia bodo ob navezi Love - LeBron James - Kyrie Irving eni glavnih favoritov za osvojitev naslova.

Wigginsa sicer čaka še nekoliko težje delo kot Bryanta, če želi uspeti, saj je Minnesota precej manj kakovostna ekipa kot so bili Jezerniki pred 18 leti. Devetnajstletni kanadski košarkar je na univerzi Kansas prebil le eno sezono, v povprečju pa je kot freshman zbral 17,1 točke in 5,9 skoka na tekmo. Januarja je na tekmi proti Iowa State v svojo statistiko vpisal 17 zočk in 19 skokov, na začetku marca pa je West Vrginiji nasul 41 točk.   

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.