Šport
18 ogledov

Coma daleč od kome, Stanovnik 28.

marc coma reli dakar 2012 EPA
Na četrti etapi vzdržljivostnega relija Dakar je bil med motociklisti najboljši Španec Marc Coma. Drugi je bil na preizkušnji od San Juana do Chilecita, dolgi 750 km (hitrostna preizkušnja 326 km), Francoz Cyril Despres, ki tudi vodi v skupnem seštevku.

Edini Slovenec Miran Stanovnik je bil 28. Po neuradnih podatkih je Stanovnik na 28. mestu za zmagovalcem etape zaostal 37 minut. Marc Coma je imel pred Cyrilom Despresom dobri dve minuti prednosti, tretji je bil Nizozemec Frans Verhoeven (+ 8:26).

Skupno ima Despres pred Como zdaj 8:10 minute naskoka, Portugalec Helder Rodrigues na tretjem mestu pa zaostaja že 26:48 minute. Stanovnik je v skupni konkurenci na 24. mestu (+ 1:29:34). Po torkovi tretji etapi so prireditelji Dakarja nekaterim dirkačem določili kazenske pribitke, tako da je edini slovenski dirkač na reliju na tretji etapi s prvotnega 29. mesta napredoval na 25., skupno pa je imel pred današnjo etapo 19. izhodišče.

Peterhansel se je zavihtel na vrh

Francoz Stephane Peterhansel (Mini) je avtomobilistični zmagovalec četrte etape relija Dakar, 714 kilometrov dolge preizkušnje od San Juana do Chilecita. Drugi je bil domačin Orlando Terranova (Toyota). Peterhansel je z zmago tudi prevzel skupno vodstvo na dirki in ima po štirih etapah v skupnem seštevku zdaj pet minut in 41 sekund naskoka pred Južnoafričanom Ginielom de Villiersom. Doslej vodilni Poljak Krzysztof Holowczyc je izgubil deset minut v boju s Peterhanslom in je zdaj skupno četrti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.