Šport
25 ogledov

Contador se kani pritožiti

alberto contador EPA
Španski kolesar Alberto Contador skupaj s svojimi odvetniki proučuje možnosti za vložitev pritožbe proti odločitvi Mednarodnega športnega razsodišča v Lozani, ki ga je spoznalo za krivega zlorabe dopinga med Dirko po Franciji leta 2010. Zaradi kršitve protidopinških pravil mu je razsodišče vzelo zmagi na predzadnjem Touru in lanskem Giru.

"Nadaljeval bom kolesarstvo. Kolesaril bom čist, tako kot sem to počel vse življenje. Trenutno se ne počutim najbolje, ampak vem, da me bo to naredilo močnejšega. Ne morem razumeti razsodbe, ki so jo sprejeli proti meni, in jo v celoti zavračam. Moji odvetniki preučujejo možnosti in, kot sem že dejal, se moramo boriti do konca. Še vedno čutim, da sem nedolžen. Nisem jemal nedovoljenih poživil," je dejal 29-letni Alberto Contador na sinočnji novinarski konferenci, sklicani v hotelu v domačem Pintu pri Madridu. To je bil sploh prvi javni odziv El Pistolera po razsodbi Cas. Na odločitev razsodišča se lahko na švicarsko zvezno sodišče pritoži v 30 dneh.

Contador bo lahko dirkal že šestega avgusta, kar pomeni, da bo moral izpustiti olimpijske igre v Londonu in letošnja Tour in Giro, lahko pa bo tekmoval na domači španski pentlji Vuelti. V preteklosti je sicer dejal, da bo končal kariero, če bo razsodišče dokazalo, da je kriv.

Contador, ki vozi za Saxo Bank, je na Dirki po Franciji leta 2010 oddal pozitiven dopinški test. V njegovem urinu so našli sledi prepovedanega klenbuterola. Španec je zlorabo prepovedanih poživil odločno zavrnil, v telo pa naj bi prepovedano snov vnesel z zrezkom, in sicer okuženo govedino. Contador tako ostaja pri dveh zmagah na Touru, zmagal pa je tudi na Giru in Vuelti leta 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.