Šport
17 ogledov

Crosby: "Vedno manj nas je, a zmagujemo"

pittsburgh penguins Reuters
Ponoči so odigrali štiri tekme. Moštvo Colorado Avalanche je odpravilo Dallas Stars (6:2), ekipa Ottawa Senators je bila po podaljšku boljša od St. Louis Blues (3:2), Pittsburgh Penguins so premagali Toronto Maple Leafs (3:1), Columbus Blue Jackets pa so bili slabši od Winnipeg Jets (2:3).

Najboljša ekipa vzhodaPittsburgh Penguins je v razprodani dvorani Consol Energy gostila Toronto Maple Leafs in slavila zmago s 3:1. Junak večera je bil kapetan Sidney Crosby, ki je dosegel že 19. zadetek to sezono in pomagal Pingvinom do četrte zmage zapored. Zadetka za domače, ki so igrali močno oslabljena, saj so poškodovani številni nosilci igre, med njimi tudi Jevgenij Malkin, sta prispevala še Chris Conner in Brandon Sutter.

"Čeprav nas je vedno manj na ledu, vseeno vsakič najdemo pot do zmage. Menim, da je to zaradi dejstva, da novinci igrajo res odlično," je po tekmi o številnih hokejistih, ki so jih Pingvini aktivirali iz lige AHL, le branilec Matt Niskanen ima enoletne izkušnje iz NHL, povedal Crosby. Izkazal se je tudi vratar Marc-Andre Fleury, ki je zaustavil 25 strelov Toronta. "Gre za res izjemen položaj. Na ledu smo imeli enega novinca in pet mladih hokejistov brez izkušenj. A mladi igrajo samozavestno in nas presenečajo iz tekme v tekmo," je dejal Niskanen.

Za goste je Morgan Rielly dosegel svoj prvi zadetek v dresu Toronta. Vratar Jonathan Bernier je zbral 28 obramb, a vseeno ni mogel preprečiti še četrtega poraza javorjevih listov v zadnjih petih tekmah. "Nismo bili pravi," je bil kratek trener gostov Randy Carlyle. Pingvini so trdno na vrhu metropolitanske skupine, čeprav je kar nekaj njihovih ključnih igralcev poškodovanih.

Kralji ponoči z Edmontonom

St. Louis Blues so gostovali v Kanadi pri Ottawa Senators in po podaljšku izgubili z 2:3. Junak večera je bil Cody Ceci, ki je dosegel svoj prvi gol v NHL prav v podaljšku, 3:59 minute pred koncem dodatnega dela igre, s čimer je popeljal domačo ekipo do pomembne zmage. "Ta zadetek si bom zagotovo zapomnil za vse večne čase. To je zame res poseben trenutek, ne bi se mogel zgoditi ob primernejšem času in zelo sem srečen, da se je vse skupaj odvilo tako, kot se je," je dejal Ceci.

V rednem delu sta za senatorje, ki so še petič v zadnjih šestih tekmah osvojili vsaj točko, zadela Jean-Gabriel Pageau in Bobby Ryan. Brez so ostali le na sobotni tekmi proti Los Angeles Kings, ko je dvakrat zadel slovenski zvezdnik Anže Kopitar. Za St. Louis je oba zadetka dosegel Chris Stewart, obakrat mu je podal Derek Roy.

Kralji bodo v noči na sredo gostili Edmonton Oilers.

Liga NHL, izidi:

Pittsburgh Penguins : Toronto Maple Leafs 3:1
Columbus Blue Jackets : Winnipeg Jets 2:3
Ottawa Senators : St. Louis Blues 3:2*
Colorado Avalanche : Dallas Stars 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.