Šport
20 ogledov

Malkin takoj po vrnitvi že spet zadeva

pittsburgh penguins Reuters
Pittsburgh Penguins so v domači dvorani premagali Columbus Blue Jackets (2:1). Ottawa Senators so bili boljši od Philadelphie Flyers (5:4), Anaheim Ducks pa so gladko premagali New York Islanders (5:2).

Pittsburgh Penguins so v severnoameriški hokejski ligi NHL v domači dvorani gostili Columbus Blue Jackets in zmagali z 2:1. Zadetka za gostitelje sta dosegla Jevgenij Malkin, ki se je na led vrnil po dveh tekmah premora zaradi poškodbe, in sloviti Sidney Crosby, ki je to sezono dosegel že 16. zadetek. Skupno ima 43 točk in je vodilni med strelci.

To je bila šesta zaporedna domača zmaga za pingvine, h kateri je vratar Marc-André Fleury prispeval 32 obramb. Pingvini so na vrhu metropolitanske skupine in obenem najboljša ekipa vzhodne konference.

Edini gol za goste je manj kot minuto pred koncem tekme dosegel Matt Calvert, gostujoči vratar Curtis McElhinney pa je obranil 28 strelov. Pittsburgh je to sezono proti tekmecem na vzhodu dobil vse tri medsebojne obračune s skupnim izidom 9:3 v golih.

Anaheim ostaja najboljša ekipa lige

Novo zmago so dosegli tudi hokejisti iz Anaheima, ki imajo tako kot Chicago 47 točk in so najboljše moštvo lige. Tokrat so s 5:2 odpravili New York Islanders; Corey Perry je zabil dvakrat, prvi gol je dosegel 1,7 sekunde pred koncem druge tretjine, in to kar na kolenih, Daniel Winnik je trikrat podal, Cam Fowler pa enkrat zadel in dvakrat podal.

Ottawa je doma strla odpor Philadelphie šele po kazenskih strelih s 5:4 – odločilnega je zabil Jason Spezza, ki je sicer v rednem delu zbral dve podaji, njegov soigralec Clarke MacArthur pa dva gola.

Nogometni izid v Vancouvru

Precej manj zadetkov so gledalci videli v Vancouvru. Njihovi ljubljenci so Carolino premagali z 2:0, kar je pomenilo peto zaporedno zmago za kanadsko moštvo, hkrati pa prvi "shutout" v ligi NHL za rezervnega vratarja, švedskega novinca Eddieja Lacka, ki je vskočil namesto Roberta Luonga in zbral 31 obramb.

"Pri njem mi je najbolj všeč njegova pojava. Mislim, da na soigralce deluje zelo pomirjajoče. V njegovi igri ni veliko odvečnega gibanja, prav tako pa se ne zmede," je 25-letnega novinca pohvalil trener John Tortorella.

Liga NHL, rezultati:

Ottawa Senators : Philadelphia Flyers 5:4*
Pittsburgh Penguins : Columbus Blue Jackets 2:1
Vancouver Canucks : Carolina Hurricanes 2:0
Anaheim Ducks : New York Islanders 5:2

* – po kazenski strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.