Šport
52 ogledov

Dan D za rise

slovenija hokej reprezentanca katovice sp 2016 EPA
Danes ob 16.30 se bo na svetovnem prvenstvu divizije I (skupina A) na Poljskem začela odločilna tekma za prvo mesto, ki zanesljivo vodi med elito.

Tekmeca bosta Slovenija in Avstrija, zmagovalec pa bo tekmovanje končal na prvem mestu. Vložek te tekme je tako zelo velik. Pred zadnjim krogom je sicer Slovenija prva, Avstrija druga, Južna Koreja tretja, imajo pa devet, osem in sedem točk. Za njimi sta s po šestimi Italija in Poljska.

Zmaga, ne glede na to, ali bo dosežena v rednem delu ali pa po podaljšku ali kazenskih strelih, bo za Slovenijo pomenila potrditev prvega mesta in s tem napredovanje med elito.

Drugi scenarij za Slovenijo ni tako ugoden: če bo izgubila, bo morda ogrozila tudi to drugo mesto. Poraz bi namreč pomenil, da bi jo Avstrija zanesljivo prehitela na prvem mestu, ob za Slovence nesrečnem razpletu preostalih dveh dvobojev pa bi lahko prednjo prišla tudi Južna Koreja ali Poljska.

Tretja možnost je poraz po podaljšku ali kazenskih strelih, za kar bi Slovenci dobili točko, to pa bi bilo nato dovolj za zanesljivo drugo mesto.

Čakanje na elitno SP

Drugo mesto na tem tekmovanju bo sicer morda tudi še dovolj za napredovanje med elito 2017, vendar bodo udeleženci tega svetovnega prvenstva potrditev lahko dobili šele med letošnjim elitnim SP v Rusiji.

Popoldne ob 13. uri bosta zadnji dan prvenstva začeli Južna Koreja in Italija, zvečer ob 20. uri bo še tekma Poljska - Japonska. Japonci so že pred zadnjim krogom izpadli v nižji rang tekmovanja.

SP divizije I (skupina A), 5. kolo:

Ob 13.00:
Južna Koreja - Italija

Ob 16.30:
Slovenija - Avstrija

Ob 20.00:
Poljska - Japonska

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.