Šport
24 ogledov

Detroit še naprej brezmadežen

Detroit Red Wings : San Jose Sharks 3:1 Žurnal24 main
V hokejski ligi NHL hokejisti moštva Detroit Red Wings ohranjajo svojo brezmadežnost, kar zadeva zmage. Na petih tekmah še niso okusili grenkobe poraza.

Ekipa Detroit Red Wings je v severnoameriški hokejski ligi NHL premagala Columbus Blue Jackets 5:2 in ostaja neporažena v tej sezoni. To je uspelo le še moštvu Washington Capitals, ki bo z Detroitom prekrižal palice v domači dvorani v noči na ponedeljek po slovenskem času. Columbus je na drugi strani edino moštvo v ligi brez zmage.

Valtteri Filppula je za Detroit zbral zadetek in tri podaje, Nicklas Lidstrom pa gol in podajo. New Jersey Devils je po kazenskih strelih doma izgubil s San Jose Sharks s 3:4, po podaljšku je St. Louis Blues ugnal Carolino Hurricanes s 3:2, na domačem ledu pa je klonila tudi ekipa Anaheim Ducks pred Dallas Stars z 1:3.

V Newarku sta iz kazenskih strelov zmago San Joseju prinesla Slovak Michal Handzuš in Ryane Clowe, njun kapetan Joe Thornton pa je svojo tisočo tekmo v ligi proslavil z zadetkom in podajo za izenačenje, ki ga je 32,4 sekunde pred koncem rednega dela zagotovil Joe Pavelski. V St. Louisu je srečanje po štirih minutah dodatnega dela igre odločil Matt D'Agostini. Šved Loui Eriksson je zadel 13 sekund po začetku tekme v Anaheimu, po zadetku Mika Ribeira pa je tretji gol za goste iz Dallasa v zadnji tretjini ponovno dosegel Eriksson.

Liga NHL, izidi:

New Jersey Devils : San Jose Sharks 3:4**
Detroit Red Wings : Columbus Blue Jackets 5:2
St. Louis Blues : Carolina Hurricanes 3:2*
Anaheim Ducks : Dallas Stars 1:3

*po podaljšku
**po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.