Šport
16 ogledov

Winnipeg se je vrnil po 15 letih

winnipeg jets Nik Antropov Reuters
V noči na ponedeljek sta bili v severnoameriški hokejski ligi NHL na sporedu dve tekmi. V Winnipegu je Montreal visoko s 5:1 premagal domače moštvo Jets, ki se je v ligo vrnilo po letu 1996, v Edmontonu pa je Pittsburgh izgubil po streljanju kazenskih strelov z 1:2.

Edmonton je po kazenskih strelih ugnal Pittsburgh z golom Aleša Hemskija in si priboril prvi dve točki v novi sezoni. Pingvini so iztržili le eno točko ter brez poškodovanega Jevgenija Malkina na tretji postaji kanadske turneje doživeli prvi poraz. Novinec v majici naftarjev Ryan Nugent-Hopkins je manj kot pet minut pred koncem rednega dela tekme zadel za izenačenje 1:1.

V Winnipegu je moštvo Jets doživelo krstni nastop v tej sezoni, ki pa se ni razpletel nič kaj spodbudno, saj so gostje iz Montreala kar s 5:1 odpravili novince v ligi. Vrhunskega hokeja željno domače občinstvo pa je kljub visokemu porazu po zvoku zaključne sirene vstalo na noge in zaploskalo hokejistom Winnipega, še pred tem pa se je po ulicah tega mesta odvijala prava veselica ob vrnitvi lige NHL. Nekaj upanja za domače je z zadetkom v zadnji tretjini ponudil Nik Antropov (za 1:2), a je Montreal kmalu povišal vodstvo in stvari postavil na svoje mesto. Pri gostih se je izkazal vratar Carey Price s 30 obrambami, pet zadetkov je doseglo pet različnih strelcev.

Ekipa Atlanta Thrashers, moštvo severnoameriške hokejske lige NHL, se je namreč pred začetkom nove sezone preselila v kanadski Winnipeg ter prevzela staro ime Winnipeg Jets. Slednje moštvo je v NHL igralo med letoma 1979 in 1996.

Liga NHL:

Edmonton Oilers : Pittsburgh Penguins       2:1*
Winnipeg Jets : Montreal Canadiens          1:5

*po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.