Šport
34 ogledov

Di María: "Raztrgal pismo Reala pred finalom SP"

Angel di Maria Argentina EPA
Ángel di María je po prestopu v Manchester United razkril, da Real Madrid ni želel, da za Argentino zaigra v finalu svetovnega prvenstva. Povedal je tudi nekaj pikrih na račun Florentina Péreza.

"Dobil sem pismo s strani Reala, ki je prišlo ob enajstih dopoldne na dan, ko je bil na sporedu finale svetovnega prvenstva. Želeli so, da ne bi igral v finalu. Tekma je bila ob 16. uri (po lokalnem času, op. a.) in pripravljal sem se, da bi bil v čim boljšem stanju, saj sem vedel, da bi se lahko resneje poškodoval. Takoj, ko sem dobil pismo, sem ga raztrgal. Ni mi bilo mar," je Ángel di María dejal za America & Closs.

Di María je bil glavna gonilna sila Argentine na mundialu. 'Fideo' se je poškodoval na četrtfinalni tekmi proti Belgiji in odšepal z igrišča že v prvem polčasu, nato pa do konca turnirja ni več igral, čeprav je v finalu proti Nemčiji sedel na klopi. Gavči po njegovi poškodbi niso več uspeli zadeti iz igre, čeprav so do konca turnirja odigrali še več kot 300 minut nogometa. Tako v polfinalu kot finalu so namreč igrali podaljške.

"Pred finalom sem govoril s selektorjem Sabello in njegova odločitev je bila, da ne igram. Nisem želel pritiskati nanj. Vedel sem, da bi se lahko poškodoval in odšel z igrišča po 15 minutah, pustil ekipo v težavah in tega nisem želel," je povedal Di María.

Real: Sam je želel selitev

Glede na razplet poletnega prestopnega roka, ko je Di María za rekordno odškodnino v angleškem nogometu (75 mio. evrov) odšel k Manchester Unitedu, je moč sklepati, da je Real Madrid že med mundialom načrtoval prodajo Argentinca in ni želel tvegati, da bi jo 'Fideo' resneje skupil.

Predsednik Reala Florentino Pérez je v petek sicer zatrdil, da so aktualni evropski prvaki Di Maríi ponudili dobro ponudbo za podaljšanje pogodbe, a jo je nekdanji nogometaš Benfice zavrnil. Tudi trener Reala Carlo Ancelotti je dejal, da je argentinski reprezentant sam izrazil željo, da zapusti klub.

"Ko te nočejo, moraš oditi"

"Videl sem, kaj je dejal Pérez. Nisem želel zaslužiti toliko kot Cristiano. Da bi si zaslužil takšno plačo kot Cristiano, bi moral biti najboljši na svetu in osvojiti Zlato žogo. Ponudba zame? Očitno jo je Pérez poslal komu drugemu, ne vem komu. Z njim nimam delovnega razmerja. Ko sem podpisal zadnjo pogodbo, ga prav tako ni bilo zraven," je nekaj pikrih na račun gradbenega mogotca povedal Di María. Slednji nikoli ni bil med ljubljenci Péreza. Nekateri bi dodali, da pač ni bil dovolj marketinško zanimiv.

"Nikoli nisem rekel, da želim zapustiti Madrid, tega tudi nikoli nisem želel. Toda ko vidiš, da te nočejo, potem moraš oditi in nadaljevati z življenjem. Naj govorijo kar hočejo o meni. Milijoni, ki so jih zaslužili z mojo prodajo, bodo zelo pomagali ekonomskemu stanju Reala," je sarkastično dejal otrok Rosaria Central, ki ga klubsko vodstvo v Madridu nikoli ni tako cenilo, kot soigralci in tisti del navijačev Reala, ki se spozna na nogomet.

"Cristiano vedno na moji strani"

Kako pomemben je Di María za Real, pa je dobro vedel Cristiano Ronaldo, ki je javno kritiziral kadrovanje Reala v poletnih mesecih, pri predsedniku kluba pa je tudi (neuspešno) posredoval, da se 'Fideo' ne bi preselil na Old Trafford. Argentinec je po prestopu razkril, da je pred letom dni ostal v španski prestolnici le zaradi prijateljstva s Portugalcem.

"Cristiano je bil vedno na moji strani. Boril se je, da ne bi odšel. Ne vem, kako dolgo bo on še ostal v Madridu. V Španiji sem se imel dobro, tako da bo sprememba okolja gotovo vzela svoj davek. Moram se prilagoditi na nove soigralce in upam, da to ne bo trajalo dolgo. Želim si dosegati zadetke in spraviti United tja, kamor spada. Zelo sem srečen, ker sem prišel v Manchester," je pogovor zaključil Di María in se obrnil proti novim izzivom v dresu Rdečih vragov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.