Šport
20 ogledov

Diego Costa suspendiran

Costa Swansea Chelsea EPA
Napadalec Chelseaja je suspendiran zaradi "nasilnega obnašanja", oziroma zato, ker je na pokalni tekmi z Liverpoolom pohodil nasprotnika

Angleška nogometna zveza (FA) pričakovano ni imela milosti, napadalec Chelseaja Diego Costa pa bo moral zaradi "nasilnega obnašanja" počivati na kar treh tekmah.

Vodilna ekipa Premier League je med tednom sicer napredovala v finale ligaškega pokala, a so tekmo z Liverpoolom zaznamovali številni incidenti v boju za žogo, kjer je Costa dvakrat stopil na nogi nasprotnikov.

FA je preiskoval predvsem prvi dogodek z začetka tekme, ko je Costa z veliko zamudo, ko žoge že zdavnaj ni bilo več v bližini, ob robu igrišča pohodil Emreja Cana. Začelo se je prvo prerivanje, brazilski Španec pa se je kasneje sporekel (in pohodil) Martina Škrtla, v padcu pa je udaril še kapetana Stevena Gerrarda v drugem polčasu.

"Diego Costa bo odslužil tri tekme suspenza, ki stopijo v veljavo takoj, potem ko je neodvisna komisija potrdila obstoj očitanega nasilnega obnašanja," so v izjavi za javnost sporočili pri FA. 
 
Španski reprezentant bo izpustil tudi jutrišnji veliki derbi angleškega prvenstva med Chelseajem in Manchester Cityjem. ''Morda res ni lahko delati z njim, vendar upam, da mu bo kazen koristila in bo v prihodnosti spremenil svoje vedenje. On je vrhunski nogometaš in ne potrebuje takšnih potez,'' je suspenz Coste pokomentiral trener Meščanov Manuel Pellegrini.
 
Več na goal.com/si.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.