Šport
342 ogledov

Dobra novica za necepljenega Đokovića

Novak Đoković Profimedia
Srbski teniški zvezdnik lahko zaigra na 'sveti travi'.

Novak Đoković bo imel priložnost, da v Wimbledomu brani lani osvojeno lovoriko, saj so organizatorji sporočili, da bodo na tretjem grand slam turnirju sezone lahko zaigrali tudi necepljeni teniški igralci. Đoković je doslej že šestkrat osvojil Wimbledon, slavil je v letih 2011, 2014, 2015, 2018, 2019 in 2021. 

"Letos načrtujemo vrnitev v normalo, zato ne nameravamo izvajati nobenega od ukrepov Covid-19. Seveda pa covid ohranjamo na radarju, če bomo morali sprejeti nadaljnje ukrepe, bomo še naprej sodelovali s pristojnim vladnim oddelkom, uradom za javno zdravje in drugimi ustreznimi organizacijami. Navdušeni smo, da bomo lahko sprejeli popolno teniško družino in da bodo tribune maksimalno zapolnjene," je zadovoljna izvršna direktorica turnirja Sally Bolton.

Srb je sicer v tem letu sicer nastopil le na treh turnirjih. Povsem na začetku leta se je prebil v četrtfinale Dohe, nato pa so mu v zadnjem hipu prepovedali nastop v Melbournu in ga izgnali iz države. Sledila je dolga pavza, zaaradi necepljenega statusta je Đoković ostal tudi brez masters turnirjev v ZDA.

Na igrišča se je vrnil šele v aprilu, najprej je izgubil svoj prvi obračun na turnirju v Monte Carlu, konec tedna pa je že zaigral v finalu turnirja v Beogradu, kjer ga je v treh nizih premagal Rus Andrej Rubljov.

Novak Đoković Đoković Šport "To se mi še ni zgodilo, mislim, da sem bolan" Novak Đoković Beograd Šport Tako se je končal prvi Đokovićev finale v tem letu

Prav slednji pa na Otoku ne bo smel zaigrati, razlog za takšno odločitev organizatorjev je vojna v Ukrajini. Rusija ima med 40 najboljših na ATP lestvici sicer četverico predstavnikov. Poleg že omenjenega osmega igralca sveta so tu še drugi na lestvici Danil Medvedjev, 26. Karen Hačanov in 33. Aslen Karacev. Kot najboljši Belorus bo manjkal tudi 44. na lestvici Ilja Ivaška.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice