Šport
20178 ogledov

Đoković po katastrofi s to izjavo navdušil Srbijo

Novak Đoković Tokio 2020 Epa
Srbski velezvezdnik je poslal sporočilo svojim navijačem.

Novak Đoković je že vrsto let največji športni junak v Srbiji, ki je v zadnjih dveh dneh z njim doživljala udarec za udarcem. Za prvim igralcem sveta je peklenski konec tedna, morda najtežji v njegovi karieri, najprej je namreč v petek kot velik favoriti izgubil v polfinalu moškega olimpijskega turnirja, nato je sledil še poraz v konkurenci mešanih dvojic. V soboto je skušal priti do tolažilnih nagrad, a v obeh konkurencah ostal brez bronaste kolajne.

Srbski mediji so zadnja dva dneva označili za katastrofo. V soboto je po porazu proti Špancu Pablu Carreño Busti predal še dvoboj za tretje mesto med mešanimi pari. "Moral sem odpovedati dvoboj zaradi večih poškodb. Opravičujem se navijačem, kolajne sem si želel tako kot oni. Dal sem vse od sebe," je izjavil po še dveh bolečih porazih.

A naslednje besede so nato navdušile njegove rojake: "Čast mi je igrati za Srbijo in to si želim storiti tudi na naslednjih olimpijskih igrah v Parizu leta 2024". Đoković bo čez tri leta sicer že star 37 let.

Pred polfinalnim obračunom z Aleksandrom Zverevom je bil sicer dobro na poti do uspeha, ki je doslej uspel le legendarni Steffi Graf. Ta je leta 1988 osvojila vse štiri grand slam turnirje in postala tudi olimpijska prvakinja. Đoković je v tem letu zmagal v Melbournu, Parizu in Wimbledono, nato pa ga je presenetljivo zaustavil 24-lrtni Nemec-

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice