Šport
12 ogledov

Dream Team gladko odpravil Španijo

kobe bryant španija zda dream team
1/6
Reuters
V ponovitvi finala iz Pekinga 2008 sta se na prijateljski tekmi pomerili reprezentanci Španije in ZDA. Tako kot pred štirimi leti so prepričljivo slavili Američani, ki so ene izmed najresnejših konkurentov za zlato medaljo v Londonu ugnali s 100:78.

Po težki tekmi proti izbrani vrsti Argentine so ameriški košarkarji na obračunu s Španijo pokazali vse svoje sposobnosti. Carmelo Anthony je samo v prvem polčasu prispeval 23 od svojih 27 točk, 25 jih je dodal LeBron James, 13 pa Kevin Durant. ''Vedeli smo, da je to pomembna tekma. Trener nam je rekel, da je to največja tekma v Barceloni  od leta 1992, zato smo k srečanju tako tudi pristopili,'' je povedal Chris Paul.

Pred štirimi leti v Pekingu so v izredno razburljivi tekmi Američani uspeli osvojiti zlato medaljo, ko so Špance premagali z 118:107, čeprav so manj kot tri minute pred koncem vodili le za štiri točke. Tokrat so imeli manj dela. ''Nocoj smo prestali dober test, a pripravljalnih tekem še ni konec. Veselimo se izziva v Londonu,'' je povedal LeBron James.

Za špansko reprezentanco sta največ točk prispevala Pau Gasol (19) in Serge Ibaka (16). Slednji sicer prihaja iz Konga, a je lani postal španski državljan. Obe ekipi sta nastopili oslabljeni, saj igralce pestijo poškodbe. Na ameriški strani so manjkali Dwayne Wade, Dwight Howard, Chris Bosh in Derrick Rose, medtem ko Španci niso mogli računati na Rickyja Rubia, Marca Gasola, Juana Carlosa Navarra in Rudyja Fernandeza.

Pred tekmo so Španci opozarjali, da je dobra priprava za London pomembnejša od končnega rezultata. Kljub temu pa so bili Američani prepričani, da bodo dobitniki srebrne medalje iz Pekinga pred domačimi navijači močno motivirani za zmago. ''Zagotovo je bila to tekma, ki bi jo kot ekipa lahko odigrali bolje. Naredili smo preveč napak in oni so to izkoristili,'' je povedal Gasol.

lebron james ibaka konfeti španija zda dream team | Avtor: Reuters Reuters
Čeprav je Američanom nekaj preglavic povzročala višina nasprotnikov s Pirenejskega polotoka, pa Španci nikoli niso imeli realne možnosti, da se vrnejo v dvoboj. V zadnji četrtini so uspeli zaostanek zmanjšati na 12 točk, a bolj se sanjskemu moštvu niso uspeli približati. ''Igrali smo proti dvema zelo močnima ekipama, Španiji in Argentini, in mislim, da smo postali boljša ekipa. Ugotovili smo, kaj bo treba storiti drugače in kaj delamo prav, zato smo samozavestni,'' je dodal Kobe Bryant.

Prijateljska tekma, Barcelona:

ZDA : Španija 100:78
Anthony 27, James 25, Durant 13; Gasol 19, Ibaka 16

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.