Šport
99 ogledov

Nemci po preobratu boljši od Švedov

Nemčija Švedska EP v rokometu EPA
Rokometaši Nemčije so z zmago nad Švedsko slovensko reprezentanco v skupini C postavili v neugoden položaj. V skupini D je bila Danska boljša od Črne gore, Rusija pa od Madžarske.

Rokometaši Nemčije so v drugem kolu predtekmovanja evropskega prvenstva v okviru skupine C premagali Švedsko (27:26).

Po omenjenem izidu imata obe reprezentanci po dve točki, eno manj od Španije in eno več od Slovenije.

Po remiju med Slovenijo in Španijo (24:24) je tako jasno, da bo Slovenija v zadnjem kolu morala premagati Nemce, če se želi prebiti v nadaljevanje turnirja.

Obramba rešila Nemce

Nemci so proti Švedom ob polčasu zaostajali za kar štiri gole (13:17), toda v nadaljevanju so bili sila uspešni v obrambi in dovolili le devet zadetkov.

Naslednji tekmeci Slovencev so v drugem polčasu vodili že tudi za štiri gole, ob koncu pa so zmago rešili z dobro obrambo v zadnjem napadu.

Za Nemce je sijajno igral Tobias Reichmann, dosegel je kar devet golov. Na drugi strani je bil najbolj učinkovit Johan Jacobsson z osmimi zadetki.

Rusi vzdržali nalet Madžarov

V skupini D je Rusija minimalno premagala Madžarsko (27:26), Danska pa je težje od pričakovanj ugnala Črno goro (30:28).

Po dveh kolih imajo Danci štiri točke, Madžari in Rusi po dve, Črnogorci pa nobene.

Para zadnjega kola sta Danska - Madžarska in Rusija - Črna gora. Napredovanje imajo zaenkrat zagotovljeno le Danci.

Rusija Madžarska EP v rokometu | Avtor: EPA EPA
Rusija je proti Madžarom vodila skozi večino tekme, na polčasu je imela "zbornaja komanda" štiri gole prednosti (14:10). Toda v nadaljevanju so slovenski severovzhodni sosedi stopili na plin in začeli loviti tekmece. Rusi so ob koncu uspeli rešiti gol naskoka, čeprav so še v 56. minuti vodili za tri zadetke.

Za Ruse je mrežo šestkrat zatresel Timur Dibirov, vratar Viktor Kirejev je zbral 17 obramb. Na drugi strani je šest zadetkov vpisal Iman Moorchegani Jamali.

Črnogorci popustili v končnici

Mikkel Hansen Danska Črna gora EP v rokometu | Avtor: EPA EPA
Danci so se proti Črnogorcem dolgo mučili, prvi polčas so izgubili za dva gola (16:14). V drugem delu so strnili vrste v obrambi, do dveh točk pa prišli povsem ob koncu srečanja, potem ko je bil izid še v 54. minuti izenačen na 28.

Za Dance je njihov najboljši strelec Anders Eggert Magnussen zabil šest zadetkov, pri Črnogorcih je bil iz sedmih poskusov sedemkrat uspešen Nemanja Grbović.

Evropsko prvenstvo v rokometu (2. kolo), izidi:

SKUPINA C:
Slovenija - Španija 24:24 (13:10)
Žvižej 6, Bombač 4; Aguinagalde 6, Rivera 5.

Nemčija - Švedska 27:26 (13:17)
Reichmann 9; Jacobsson 8.

 

 

 

 

 

SKUPINA D:
Rusija - Madžarska 27:26 (14:10)
Dibirov 6; Jamali 6.

Črna gora - Danska 28:30 (16:14)
Grbović 7; Magnussen 6.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.