Šport > Euro 2020
475 ogledov

Odšli na tekmo, vsaj 80 jih ima zdaj koronavirus

Thomas Vermaelen Epa
V državi udeleženki evropskega prvenstva se bojijo novega vala epidemije.

Finski institut za zdravje in socialno skrb je potrdil 80 primerov koronavirusa pri navijačih, ki so se vrnili s tekme evropskega prvenstva v Sankt Peterburgu, kjer so spremljali dvoboj med Finsko in Belgijo.

V državi je zavladala manjša panika, saj obstaja resna bojazen, da je okuženih še precej več. Na meji ob povratku namreč niso testirali vseh ljubiteljev nogometa, zato oblasti od vseh udeležencev tekme zahtevajo nekajdnevno samoizolacijo ali pa opravljanje testa. Iz instituta so še sporočili, da je okuženost v Rusiji precej višja kot na Finskem. V Rusiji so samo včeraj na primer zabeležili več kot 20.000 novih okužb, umrlo je 568 oseb.

Thomas Vermaelen Nezadovoljstvo Šport Belgijski reprezentant: To tekmovanje ni pošteno Cristiano Ronaldo Euro Šport Včeraj popravili rekord v katerem je bila 'udeležena' tudi Slovenija

V ponedeljek se je sicer na meji znašlo okoli 3.000 Fincev, ki so se vračali s tekme v Sankt Peterburgu. Na vročini so po tri ure čakali na PCR teste, 800 ljudi pa je z blagoslovom pristojnih mejo prešlo brez testa. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice